Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szigetet tessék! Akár 7 millió forintért is adnak egyet!

A világ ingatlanpiacának rendes szereplőivé váltak a szigetek. Kanadában már 30 ezer dollárért - közel 7 millió forintért - is lehet kapni, de bőven 100 millió dollár - 27,4 milliárd forint - feletti szigetek is vannak a kínálatban.

Bár a világ leggazdagabb emberei közül több is vett magának szigetet - például az Oracle szoftvercég alapítójának, Larry Ellisonnak, a Virgin-csoport fejének, Richard Bransonnak, valamint a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek is van -, a szigetvásárlás nem feltétlenül a milliárdosok kiváltsága.

A szigetek ma már az ingatlanpiac részét képezik, és nem feltétlenül kell dollármilliós árakra gondolni, legalábbis az árskála alján már 30-40 ezer dollárért is lehet kapni szigetet a Private Islands Inc. hirdetési oldal szerint, amelynek kínálatából a Business Insider amerikai gazdasági lap mellett a Buksza is válogatott.

Az árral rendelkező szigetek közül a legdrágább Thaiföldhöz tartozik. A turistaparadicsomként ismert Phukettől közelében lévő 110 hektáros Rangyai-szigetet 160 millió dollárért, közel 44 milliárd forintért hirdetik.

A thaiföldi szigetért 44 milliárd forintot kérnek - Forrás: Privateislandsonline.com

Emellett a legdrágábbak között van egy, a floridai partok közelében lévő, illetve egy, a karibi térségben található sziget, előbbi 110 millió dollárba (30 milliárd forint) kerül, utóbbit pedig 100 millió dollárért (27,4 milliárd forint) hirdetik.

0 Tovább

Komplett falu kiadó

Egy napra 210 ezer forintért. Extraként utcákat, állatokat, szántót is biztosítanak.

Az egyik apróhirdetési oldalon ritkaság jelent meg. A friss hirdetés feladója egy komplett falut, a Veszprém megyei - Sümegtől 10 kilométerre lévő - Megyer nagy részét egy napra 210 ezer forintért adja bérbe.

Fotó: Google Maps

Ennyiért hét teljesen felújított házban lehet lakni. Sőt, a hirdetés benn van az árban a kultúr, a pajta is, de alpolgármester is lehet a bérlő, így szabadon megváltoztathatja az utcák, terek nevét. (A lakott és gazdasági ingatlanokat nem lehet használni.)

0 Tovább

Békéscsaba legdrágább villái

Ezúttal Békéscsabára ment a Buksza villasorozata. A megyeszékhelyen 120 millió forintért hirdetik a listavezetőt. Ahogy a más városokban található villáknál, családi házaknál itt is a szokásos, egyben elcsépelt jelzők színesítik a hirdetést (luxus, elegáns, exkluzív stb.).

1. Családi ház - 492 négyzetméter, 120 millió forint

Az első helyezett békéscsabai házban 4 szoba és egy nappali van, plusz több mint 1800 négyzetméteres kert is kapcsolódik hozzá.

Forrás: Ingatlan.com

Fontosabb, izgamasabb extrák: öntözőberendezés, napkollektorok, szauna, medence, nyári konyha, 4 autónak kialakított garázs, központi porszívó.

0 Tovább

Szeged legdrágább villái

A budapesti, kecskeméti villarangsor után itt a szegedi toplista. 300 milliós villa vezeti a listát, de van belül üres kastély 165-180 millióért.

1. Családi ház - 438 négyzetméter, 299 millió forint

A legdrágább szegedi villa elhelyezkedéséről annyi derül ki, hogy Szeged-Tápén található a Tisza-part közelében. A 6 szobás házat szokásos, luxusra utaló jelzőkkel (az ingatlanpiac gyöngyszeme, igényesség stb.) illeti a hirdetés.

Forrás: Otthontérkép.hu

Fontosabb, izgalmasabb extrák: úszómedence, kerti pihenő.

0 Tovább

Ezek Kecskemét legdrágább villái

Budapest után Kecskemét legdrágább villáit szedte össze a Buksza. Közel 300 millióért adják a legdrágábbat, kép azonban nincs hozzá.

1. Domb lakópark, Kecskemét - 750 négyzetméter, 290 millió forint

A legdrágább kecskeméti családi házat a Buksza-lista készítésekor fénykép nélkül hirdették, pedig a kép az olcsóbb ingatlanoknál is szinte állandó tartozék. Sőt, kötelező kelléke az ingatlanhirdetéseknek. Később azonban már voltak képek a hirdetésben.

Az 5 szobás ház 750 négyzetméteres, plusz az 1400 négyzetméteres telek. A hirdetés szerint az ingatlan "Kecskemét exkluzív lakóparkjában" található.

Fontosabb, izgalmasabb extrák: az ingatlan az arborétum mellett van, a lakóparkban portaszolgálat működik, van még lift, fűtött kültéri medence, borospincével, fűtött autóbeálló.

1 Tovább

Eladó a legendás tengerpart, kiborultak a régészek

Törökországban olyat terveznek, mintha mondjuk Magyarországon az aquincumi területre keresnének vevőt. Az ottani régészek kiakadtak. 

A Hurriyet török lap számolt be arról, hogy egy ingatlanügynökség árulja a Bodrum-félszigeten lévő ingatlant, amelyen a Bargülia ókori város állt. A tengerpartra néző területet 22 millió török líráért, durván 2,63 milliárd forintért vihető. A terület specialitása, hogy szerepel a mitológiában: a legenda szerint Pegazussal, a szárnyas lóval különféle történetekben együtt emlegetett Bellerophontész mitológiai alak nevezte el a várost. 

Fotó: Hurrizetdailynews.com

A török régészek kiborultak, mivel a területet fontos lelőhelynek tekintik. Bár az ingatlanon tilos építkezni, a régészek szerint egyrelől az új tulajonosok gátolhatják az ásatásokat, de nem tartják kizártnak azt sem, hogy a tiltás ellenére az új tulajdonosok mégis felhúznak majd épületeket. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Rájuk is lecsap a svájci frank

Ezek Budapest legdrágább villái

Így néz ki a rezsigyilkos ház

Új adó - megutálták a napelemeket

Egy ház árát bukják a szakiskolások

bankegyhamisítványfontpénz

0 Tovább

Budapest legdrágább házai

A legdrágábbak ligájában új versenyző jelent meg, mégpedig a Pick család villája. Ez vezeti a mezőnyt 2,2 milliárdos árral.

A Buksza újra összerakta a legdrágább budapesti házak listáját (lakások most nem szerepelnek a rangsorban.) . A közel egy évvel ezelőtt összeállított listához képest vannak változások. A legdrágább budapesti házak, épületek között tavaly ott volt a Várkert kaszinó épülete, amely most - lista alapjául szolgáló - legnagyobb lakáshirdetési portálok adatbázisaiban nem szerepelt.

1. Gellérthegyi villa, 685 négyzetméter - 2,2 milliárd forint

A 685 négyzetméteres, kétszintes házhoz több mint háromezer négyzetméteres telek jár. A hirdetés szerint az 1930-ban, eredetileg a Pick családnak épített villa az elmúlt időszakban nagykövetségi rezidenciaként működött.

Forrás: Ingatlan.com

Fontosabb, izgalmasabb extrák: szolgálati lakás az alagsorban személyzeti öltöző, 56 négyzetméteres terasz, 30 négyzetméteres garázs. A hirdetés végén az áll, hogy a bérleti díjat áfa terheli, ami azért furcsa, mivel nem bérlésre, hanem eladásra van hirdetve az ingatlan.

0 Tovább

8 ezer forint szinte semmiért - kerüld el, hogy lehúzzanak

Az egyik ingatlanközvetítő 8 ezer forintot kért egy olyan listáért, amelynek tartalmát nem ismertetik a fizetés előtt, csak annyit mondanak róla, hogy az van rajta, ami neked kell. Tanácsok a lehúzás ellen. 

A Buksza szerzője a bérlésre kínált ingatlanok között keresgélt 2-3 hete, talált is egy jót. (Azóta lekerült, ezért nincs belinkelve.) A hirdetést a Starting-Ingatlan Iroda tette fel az ingatlan.com-ra, amelynek munkatársával a következő telefonos párbeszéd zajlott:

- Mikor nézhetjük meg a kérdéses ingatlant? - érdeklődött a Buksza szerzője.

- Bármikor, de erre csak azt követően kerülhet sor, ha bejön az irodába, és megvásárolja az adott ingatlanról, valamint más ingatlanokról szóló információs anyagot 7900 forintért - hangzott a válasz.

- A keresett ingatlanon kívül pontosan milyen ingatlanok vannak még a listán? Látatlanban nem szívesen fizetnénk ki közel 8 ezer forintot.

- Olyan ingatlanok vannak rajta, amelyek biztosan tetszenének önöknek.

Fotó: Origo

- De a legtöbb hirdetés, így a kérdéses ingatlan a neten is fent van, ingyen...

- Igen, de mi vagyunk a közvetítők, és a lista megvásárlása után kizárólagosságot adunk.

- Köszönjük, így nem kérjük, soknak tartjuk egy lényegében ismeretlen listáért kifizetni a 8 ezer forintot - zárta a Buksza szerzője a beszélgetést. (Azóta nem kerestünk másik házat.) 

A Buksza ezt követően e-mailben megkérdezte a Starting-Ingatlan Irodát, hogy mi indokolja ezt a gyakorlatot, miért kérnek pénzt egy, a vevő számára lényegében ismeretlen listáért, de a cég egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre.

A listázás mégsem a múlté

A Buksza megkereste az egyik legnagyobb ingatlanhirdetéseket publikáló portált, az ingatlan.com-ot, hogy az ingatlanos körökben "listázásnak" nevezett, a korábbi években elterjedt gyakorlatot ma is sokan követik-e, és hogyan kell kikerülni a csapdákat.

Az ingatlan.com a Bukszával közölte: "A listázás a mi tapasztalatunk szerint inkább a múlté, hiszen ezek a találati listák az interneten bárki számára ingyenesen, könnyen és gyorsan elérhetőek. A keresők nagy része ma már interneten keres, prioritásaik szerint szűrhetnek az ingatlanok között. Nekik értelmetlen lenne fizetni olyan információért, ami ingyenesen is elérhető. A legfrissebb hirdetések ma már egyszerűen elérhetőek a hirdetésfigyelő beállításával is, ami naponta kétszer küldi emailben az új hirdetéseket."

Mire kell figyelni?

Az ingatlan.com véleménye szerint az ingatlanközvetítők listáinak legfeljebb az albérletek esetében lehet, mert ez keresleti piac, kevés az albérlet, gyorsan elkelnek a kiadó lakások, házak. "Ugyanakkor az albérletek listázása csak akkor jelent értéket a keresőnek, ha a közvetítő tudja garantálni, hogy még valóban kiadó ingatlanok hirdetései szerepelnek csak a listán, olyanok, amik megfelelnek a keresők által megadott igényeknek is" - közölte a cég. Az ingatlan.com-nál arra is felhívták a figyelmet, hogy a legtöbb esetben a listázással az interneten kevésbé jártas ingatlankeresők járnak rosszul.

Nekik a következő tanácsok lehetnek érdekesek. Egyrészt csak akkor fizessenek listáért, ha szerepel rajta a frissítés dátuma, maximum egy napos és a közvetítő maga ellenőrizte, hogy időközben nem került kiadásra vagy eladásra az ingatlan. Másrészt érdemes rákérdezni, a közvetítő tudja-e garantálni, hogy a kereső által választott paramétereknek megfelelő ingatlanok szerepelnek a listán.

0 Tovább

Összecsapnak a budai lakás-négyzetméterárak a pestiekkel

A pesti és budai téglaépítésű lakások meccselnek a Buksza friss összeállításában. Nem meglepő módon a budai ingatlanok drágábbak, mégpedig durván 100 ezer forinttal a lakáshirdetések alapján. Hogy ez sok vagy kevés, az egy másik kérdés.

A legdrágább és legolcsóbb lakásokat felsoroló, majd a Budapest magjának élénkülését bemutató cikk után újabb lakásiaci körképpel jelentkezik a Buksza. Ezúttal Buda és Pest csap össze, mégpedig az ingatlan.com és az Otthontérkép.hu hirdetési árai alapján. 

Forrás: Origo/Quadcopter.hu

Buda mindig is drágább volt, de a Bukszát az érdekelte, hogy pontosan mennyivel. Erre egészen persze pontos válasz nincs, mivel csak a hirdetési árak - nem pedig a valós eladási árak - alapján születtek az átlagértékek, és torzítja a képet, hogy egy-egy lakásról szóló hirdetés többször is felkerülhet a hirdetési rendszerekbe, a duplikációkat pedig lényegében lehetetlen kiszűrni. A nagyságrendek azonban mindeképpen jól láthatóak. (Annak érdekében, hogy a több 100 milliós, akár milliárdos budai villák ne torzítsák az átlagokat, ezért csak a 40-70 és 70-100 négyzetméteres lakások szerepelnek az összevetésben.)

Forrás: Origo

A végeredmény azt mutatja, hogy a téglaépítésű lakások esetében a budai oldalon lévő lakások négyzetméterára durván 100 ezer forinttal haladja meg a pesti átlagot.

„Elsőre nekem nem tűnik soknak a 100 ezres különbség, noha igaz, hogy - ha csak elnagyoltan a Pest vs. Buda különbséget nézzük, akkor - a valós tranzakciókban ennél valamivel kisebb az eltérés" - kommentálta az eredményt a Bukszának Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank Zrt. vezető elemzője. Szerinte nehéz megjósolni, hogy a pesti vagy a budai oldalon lesz-e látványosab a drágulás a jövőben. Ezt leginkább mikroszinten érdemes vizsgálni: parkok, utcák, lakótömbök vagy panelházak felújítása, közlekedésfejlesztés - például az 1-es villamos budai oldali meghosszabbítása -, akár egy-egy kerületen belül növelheti az árkülönbségeket, s hatásuk csak a szűk környékre mutatható ki."

Kisebb vagy nagyobb, drágább vagy olcsóbb

Visszatérve az árakra. Budán átlagosan 400 ezer forintért hirdetnek egy lakásnégyzetmétert, miközben ugyanez Pesten 300 ezernél alacsonyabb összegért is elérhető.


Az összesített budapesti átlag alapján a 40-100 négyzetméteres téglaépítésű lakások hirdetett négyzetméterára meghaladja a 333 ezer forintot. Ebből az is következik, hogy budapesti átlagnál a budai ár több mint 20 százalékkal magasabb, a pesti pedig közel 28 százalékkal alacsonyabb. (A meghirdetett lakások négyzetméterára méret szerinti bontásban a fenti infografikán látható. A hirdetési árakat Buksza az ingatlan.com és az otthonterkep.hu árainak átlagából számolta.) 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Korábbi Buksza-posztok: 

Vesztésre áll a magyar millliárdosgyár

Problémás a tescós párizsi és a Lidl virslije

A Spart utánozhatja az Auchan

Fizetések: teljesen szétszakadt az ország

Tényleg beteg? Kérjen vissza 289 ezer forintot a NAV-tól!

Mi kell a kutyának?

Veszélyben az Ötöslottó trónja? 


0 Tovább

Legolcsóbb lakások a Nagykörúton belül

A Buksza már beszámolt arról, hogy a Budapest magjának tekintett Nagykörúton belüli városrészben élénkebb a lakáspiac, mint máshol. Toplista a környék legolcsóbb lakásairól, emlékeztetőül pedig a legdrágábbak listáját is megismételjük.

1. XI. kerület, Lónyay utca, 35 négyzetméter - 2,5 millió forint

A határozatlan idejű önkormányzati tulajdonú bérlakás a Kálvin térhez közel van. Régi építésű, átlagos budapesti ház, első emeleti, elektromos fűtésű.

Forrás: Ingatlan.com

0 Tovább

Hány budapesti ingatlan vár gazdára?

Az elmúlt években takaréklángon működő budapesti ingatlanpiac felpörögni látszik, ez a hirdetési piacon is látszik. 100 ezer lakóingatlant hirdetnek, csak Budapesten.

Az első negyedévben felélénkült a budapesti lakáspiac. A KSH hiavatalos adatai szerint - a Pest megyét és Budapestet magában foglaló - közép-magyarországi régióban 2014 első három hónapjában megállt a lakásépítések számának visszaesése, az egy évvel korábbihoz képest 90 százalékkal több lakás kapott használatbavételi engedélyt. A fővárosban 529 új lakás épült, ami duplája az egy évvel korábbinak.

Fotó: Origo

A hivatalos statisztikával összhangban a hirdetési piac is fellendülni látszik. Az egyik legnagyobb hirdetési oldal, az Ingatlan.com a Bukszával közölte: idén áprilisban 23 százalékkal több hirdetést tettek fel az oldalra, mint tavaly áprilisban. Az idei év első negyedében pedig 34 százalékkal került fel több hirdetés, mint a múlt év utolsó három hónapjában. Az érdeklődés is nőtt: 26 százalékkal nőtt az oldalon böüngésző látogatók száma.

0 Tovább

A legolcsóbb lakások, házak Magyarországon

Magda Eszter - Csernátony Csaba

A Buksza összerakta a legolcsóbb magyarországi ingatlanok listáját: egy idősebb használt autó áráért házat is lehet venni Magyarországon. A rangsorban  van egy józsefvárosi 25 négyzetméteres lakás is, 1,2 milliós kikiáltási árral. 

A Buksza a legdrágább és legolcsóbb fővárosi ingatlanok után megkereste az ország legolcsóbban hirdetett ingatlanait. (A válogatás a legnagyobb ingatlanhirdetési oldalak - Ingatlan.com, Otthon Centrum, Duna House - kínálatán alapul.) A listavezető egy bögötei ház, amely 350 ezer forintért megvásárolható, de a többiek is bőven 1 millió alatti áron kelletik magukat.

1. Családi ház Bögötén - 40 négyzetméter, 350 ezer forint

Sajnos a házról nincs kép, de az utca így néz ki - Fotó: Google Maps/StreetView

Az ingatlan 40 négyzetméteres, 2500 négyzetméteres telek jár hozzá. A hirdetés szerint a ház "romos, erősen felújítandó". Víz és villany van, gáz a ház előtt. További plusz a hirdetés szerint, hogy a 300 fős Vas megyei falu híres a tekecsapatáról.  

2. Lakás Szombathelyen - 21 négyzetméter, 409 ezer forint

A városi önkormányzat által meghirdetett kis lakás erősen leromlott - teljesen felújítandó - állapotban van. A lakásban egy szoba és egy konyha található, ablakai belső udvarra észak felé tájoltak.


19 ezer forintos négyzetméteráron elvihető - Fotó: Ingatlan.com

Belső nyílászáró nincs. Padozat beton, vakolat nincs vagy nagyon hiányos. Épületgépészeti berendezések nincsenek. A vécé az udvaron található. shoz. Bár a lakásra kiírt versenytárgyalás időpontja április 28-a volt, de az önkormányzat honlapján még eladó ingatlanként szerepel, igaz az eredeti hirdetésben megjelöltnél magasabb, 546 ezer forintos áron.   

3. Tanya Kiskunfélegyházán - 50 négyzetméter, 800 ezer forint

A Kunszállás és Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun megye) között található tanyán lévő épületben a két szoba mellett konyha , fürdőszoba és egy kamra van.


16 ezer forint a négyzetméterár - Fotó: Otthon Centrum

A főúttól 1 kilométerre van az ingatlan, amelyhez jár egy közel 2800 négyzetméteres telek. 

4. Ház Bársonyoson - 32 négyzetméter, 850 ezer forint

Az előbbieknél a képek alapján jobb állapotban lévő ház Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye határán található Bársonyos külterületén található.


26 ezres négyzetmérár - Fotó: Duna House

Az ingatlan 32 négyzetméteres lakóteret nyújt. A házhoz egy több mint 1000 négyzetméteres telek tartozik, gyümölcsössel, szőlővel. Na meg még hordók is vannak. 

Emellett országszerte több a képek alapján romos házak eladóak 1 millió forint alatt. A Buksza legolcsóbb fővárosi ingatlanokat felsoroló összeállításában 2 millió forintért volt meghirdetve a legolcsóbb ingatlan, azóta viszont bekerült a kínálatba egy még alacsonyabb áron kínált ingatlan. A józsefvárosi Mátyás tér közelében lévő 25 négyzetméteres, komfort nélküli lakásra árverést írt ki az önkormányzat, a kikiáltási ára 1,2 millió forint. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

0 Tovább

Ezek a legolcsóbb lakások Budapesten

10 négyzetméteres lakódobozok is szerepelnek a legolcsóbb fővárosi ingatlanok listáján. 30 négyzetméteres garzonból kettő is van a X. kerületben. Toplista.

Pár héttel ezelőtt a legdrágább budapesti ingatlanokról készített összeállítást a Buksza, most itt a folytatás a legolcsóbbakkal.

A legismertebb ingatlanhirdetési portálok, ingtlanközvetítők (ingatlan.com, OTP Ingatlnanpont, Otthon Centrum, Duna House) kínálata alapján készült a lista. Nem szerepelnek benne az önkormányzati lakások, valamint azok, amelyeknél nincs ár vagy a feltüntetett ár nyilvánvalóan hibás: ingyen ugyanis nem lehet hozzájutni például egy 72 négyzetméteres Szondi utcai lakáshoz.

0 Tovább

Százmilliókkal dobálóznak az ingatlanosok - Káosz a legdrágább kégliknél

Az ország egyik legdrágább ingatlanát összevissza hirdetik: a Várkert kaszinónak korábban helyet adó ingatlan vendéglátós egységként 2,3 milliárdért vihető, kastélyként azonban már 2,44-3 milliárdért kínálják. A budapesti kéglitoplistát vezető Országház utcai ingatlan árát 300 millióval csökkentették két hét alatt, a második helyen álló svábhegyi kastély pedig az OTP-nél még mindig 1,8 milliárd, de akad hirdetés, amelyben 2,3 milliárdos összeg szerepel.

A legdrágább budapesti lakóingatlanokat bemutató összeállítás után a Buksza napirenden tartja a témát, ugyanis az érintett ingatlanok ára közel sem egyértelmű.

300 milliós árcsökkenés

A két héttel ezelőtti összerakott listán első helyen végző, a Budai Várban található lakás akkor 2,117 milliárdos összeggel szerepelt, ám úgy fest, az összeg túl magas volt a lehetséges vásárlók számára, ugyanis az ingatlan eladási árát, azóta 1,827 milliárd forintra módosították, tehát egy csinos villa árának megfelelő 290 millió forinttal, csökkent az ár.

Esett az ár, 290 millióval - Forrás: Ingatlan.com

0 Tovább

Ezek Budapest legdrágább eladó házai, lakásai

Az Országház utcai házra a lottóötösből kijön az ára, de a berendezésére már nem nagyon marad pénz. Toplista.

A Buksza az utóbbi hetekben több ingatlanközvetítővel folytatott beszélgetést, ezekből kiderült, a használt lakások piacán a paneleket viszonylag könnyű eladni, a nagyobb, főként drágább lakásoktól azonban nem mindig egyszerű megszabadulni, sokszor az eladók túlárazzák az ingatlant. Számos olyan hirdetés akad, amely már régóta elérhető a különböző ingatlanportálokon és a kezdeti ár mára jóval, 10-20 százalékkal lejjebb ment.

A Bukszának beszámoló ingtlanközvetítők véleményét alátámasztja az OTP Ingtlanpont februári elemzése is, amely szerint a panelek, különösen a felújított, mérőórás lakások lehetnek a piac sztárjai a következő időszakban.

Az Otthon Centrum szintén februári elemzésében arra jutott, bár európai összevetésben a budapesti lakásárak alacsonyak, ám a bérekkel összevetve már rosszabb a kép. Egy átlagos, 60 négyzetméteres budapesti lakásért - 974 eurónak megfelelő - átlagbért feltételezve Magyarországon 6,4 évet kell dolgozni, Ljubljanában 5,2, Berlinben pedig csak 3,5 évet.

1 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek