Az elmúlt években takaréklángon működő budapesti ingatlanpiac felpörögni látszik, ez a hirdetési piacon is látszik. 100 ezer lakóingatlant hirdetnek, csak Budapesten.  

Az első negyedévben felélénkült a budapesti lakáspiac. A KSH hiavatalos adatai szerint - a Pest megyét és Budapestet magában foglaló - közép-magyarországi régióban 2014 első három hónapjában megállt a lakásépítések számának visszaesése, az egy évvel korábbihoz képest 90 százalékkal több lakás kapott használatbavételi engedélyt. A fővárosban 529 új lakás épült, ami duplája az egy évvel korábbinak. 

Fotó: Origo

A hivatalos statisztikával összhangban a hirdetési piac is fellendülni látszik. Az egyik legnagyobb hirdetési oldal, az Ingatlan.com a Bukszával közölte: idén áprilisban 23 százalékkal több hirdetést tettek fel az oldalra, mint tavaly áprilisban. Az idei év első negyedében pedig 34 százalékkal került fel több hirdetés, mint a múlt év utolsó három hónapjában. Az érdeklődés is nőtt: 26 százalékkal nőtt az oldalon böüngésző látogatók száma. 

A legfrissebb adatok szerint az oldalon összesen több mint 101 ezer budapesti ingatlant hirdetnek. (Az adatok az összes budapesti hirdetésre vonatkoznak, nincsenek kiszűrve a tesztjellegű, a nyilvánvalóan rossz értékkel megadott, és a duplikált hirdetések sem. Így a valós szám ennél valamivel alacsonyabb.)

Ha Pestet és Budát, valamint az eladó házakat és lakásokat külön-külön vesszük, akkor utcsahosszal vezetnek a pesti lakáshirdetések. Több mint 52 ezer pesti lakást hirdetnek, miközben a budai lakáshirdetésből 24 ezer van.A házak esetében is jelentős Pest fölénye: 16,4 ezer pesti ház áll szemben közel 11 ezer budai házzal. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Korábbi Buksza-posztok: