A Buksza már beszámolt arról, hogy a Budapest magjának tekintett Nagykörúton belüli városrészben élénkebb a lakáspiac, mint máshol. Toplista a környék legolcsóbb lakásairól, emlékeztetőül pedig a legdrágábbak listáját is megismételjük. 

1. XI. kerület, Lónyay utca, 35 négyzetméter - 2,5 millió forint

A határozatlan idejű önkormányzati tulajdonú bérlakás a Kálvin térhez közel van. Régi építésű, átlagos budapesti ház, első emeleti, elektromos fűtésű.

Forrás: Ingatlan.com

2. V. kerület, Vadász utca, 12 négyzetméter - 5 millió forint

A felújított lakás egy 1870-ben épült házban van, a Szabadság tér mellett. Itt sincs benne az a hirdetésben, hogy két hete még 5,5 millióba került a lakás.  

Forrás: Ingatlan.com

3. VI. kerület, Székely Mihály utca, 10 négyzetméter - 5 millió forint

A tulaj "belvárosi búvóhelynek" ajánlja diákkoknak. A 10 négyzetméteres alapterülethez egy 8 négyzetméteres galéria is jár. A hirdetés állítja, a rezsi nagyon alacsony. Ez azért egy ekkora lakástól el is várható. Ez nincs a hirdetésben, de két hete még 5,5 millióért kínálták. 

Forrás: Ingatlan.com

4. VII. kerület, Dob utca, 45 négyzetméter - 5,15 millió forint

Az önkomrányzati lakásról azt írják, hogy átlagos, lift nélküli házban található. 7 négyzetméteres galéria, és 2 szoba van benne. 

Forrás: Ingatlan.com

5. VII. kerület, Kertész utca, 16 négyzetméter - 5,5 millió forint

A felújított lakást teljes rezsije állítólag kijön havi 13,2 ezerből. A hirdetésben azzal kelleti magát a lakás, hogy egy rakás bolt, kávézó, iskola van a közelében. 

Forrás: Ingatlan.com

A listát hétfőn, kedden állította össze a Buksza az egyik legnagyobb ingatlahirdetési portál, az ingatlan.com adatbázisa alapján, és csak azok az ingatlanok szerepelnek rajta, amelyeken van kép a lakásról. Így például nem szerepel benne az a Dob utcai 93 négyzetméteres önkormányzati lakás, amely 5 millióba kerül, mivel csak egy térképrészletet tettek a hirdetés mellé. A hirdetés aktuális állapotot tükröz, azaz időközben a hirdetések eltűnhetnek az hirdetési oldalról, ahogy az is elképzelhető, hogy időközben a mostaniaknál olcsóbb lakás is megjelenik a kínálatban. 

Itt pedig megnézheti, hogy mi a másik véglet: a legdrágább . több 100 millió - Nagykörúton belüli lakások listája. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Korábbi Buksza-posztok: 

Átverés a benzinkúton? Van megoldás

Hogyan kerüljük el a büntetést?

Melyik a világ legeredményesebb filmje? 

Tényleg beteg? Kérjen vissza 289 ezer forintot a NAV-tól!

Mi kell a kutyának?