Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hivatalos: a politikusok keresnek a legjobban Magyarországon

A hivatalos statisztika szerint a politikusok havi átlagkeresete a legmagasabb, igaz, a legfrissebb adatok között a korábban első helyen álló légiforgalmi irányítók adatai nem szerepelnek. Toplista bankvezérekkel, adótanácsadókkal, politikusokkal, hr-esekkel, stratégákkal.

Megjelent a Buksza egyik kedvenc statisztikája, amelyből kiderül, hogy - a közfoglalkoztatottak keresetét nem számolva - mekkora havi fizetés jár a különböző állásokért. A tavalyi adatok alapján új foglalkozás került a lista élére: a "törvényhozó, miniszter, államtitkár" poszt az első havi 1,03 millió forintos átlaggal. Azaz a politikusoké a legmagasabb átlagkereset az összes foglalkozást nézve. Fontos azonban, hogy a tavalyi statisztikában több foglalkozásnál nem voltak értékelhető adatok, így például a 2012-ben és 2013-ban is legjobban fizető légiforgalmi irányító posztért járó kereset nem szerepel a 2014-es adatok között. Könnyen elképzelhető, hogy, ha lenne róluk adat, akkor ők állnának az első helyen.

Továbbá nincsenek értékelhető tavalyi adatok többek között a sportolókról, ügyvédekről, sőt a mostani botrányok miatt fókuszba kerülő brókerekre vonatkozó kereseti adatok sem szerepelnek a friss statiszikában.

A top tízben lévő állások többsége egyébként tavaly rosszabbul fizetett, mint egy évvel korábban. A vállalati stratégák például 30 százalékkal kevesebbet, havonta bruttóbab 707 ezer forintot kaptak tavaly, ami egyébként közel háromszorosa az egyébként 3 százalékkal közl 248 ezer forintra emelkedő országos bruttó átlagfizetésnek.

3 Tovább

Békéscsaba legdrágább villái

Ezúttal Békéscsabára ment a Buksza villasorozata. A megyeszékhelyen 120 millió forintért hirdetik a listavezetőt. Ahogy a más városokban található villáknál, családi házaknál itt is a szokásos, egyben elcsépelt jelzők színesítik a hirdetést (luxus, elegáns, exkluzív stb.).

1. Családi ház - 492 négyzetméter, 120 millió forint

Az első helyezett békéscsabai házban 4 szoba és egy nappali van, plusz több mint 1800 négyzetméteres kert is kapcsolódik hozzá.

Forrás: Ingatlan.com

Fontosabb, izgamasabb extrák: öntözőberendezés, napkollektorok, szauna, medence, nyári konyha, 4 autónak kialakított garázs, központi porszívó.

0 Tovább

Szeged legdrágább villái

A budapesti, kecskeméti villarangsor után itt a szegedi toplista. 300 milliós villa vezeti a listát, de van belül üres kastély 165-180 millióért.

1. Családi ház - 438 négyzetméter, 299 millió forint

A legdrágább szegedi villa elhelyezkedéséről annyi derül ki, hogy Szeged-Tápén található a Tisza-part közelében. A 6 szobás házat szokásos, luxusra utaló jelzőkkel (az ingatlanpiac gyöngyszeme, igényesség stb.) illeti a hirdetés.

Forrás: Otthontérkép.hu

Fontosabb, izgalmasabb extrák: úszómedence, kerti pihenő.

0 Tovább

Ezek Kecskemét legdrágább villái

Budapest után Kecskemét legdrágább villáit szedte össze a Buksza. Közel 300 millióért adják a legdrágábbat, kép azonban nincs hozzá.

1. Domb lakópark, Kecskemét - 750 négyzetméter, 290 millió forint

A legdrágább kecskeméti családi házat a Buksza-lista készítésekor fénykép nélkül hirdették, pedig a kép az olcsóbb ingatlanoknál is szinte állandó tartozék. Sőt, kötelező kelléke az ingatlanhirdetéseknek. Később azonban már voltak képek a hirdetésben.

Az 5 szobás ház 750 négyzetméteres, plusz az 1400 négyzetméteres telek. A hirdetés szerint az ingatlan "Kecskemét exkluzív lakóparkjában" található.

Fontosabb, izgalmasabb extrák: az ingatlan az arborétum mellett van, a lakóparkban portaszolgálat működik, van még lift, fűtött kültéri medence, borospincével, fűtött autóbeálló.

1 Tovább

Hány forint a Google? - íme a világ legdrágább márkái

Az Apple és a Google a világ két legértékesebb márkája. Mindketten 100 milliárd dollár felett járnak.

Ezen a héten jelent meg a legfrissebb Global Brands-jelentés, amelyben az Interbrand tanácsadó cég rangsorolja a világmárkákat.

Az élen az Apple áll közel 119 milliárd dolláros értékkel, ami 21 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. A Google 15 százalékkal 107,4 milliárd dollárra drágult - ismertette a rangsort a CNN.

0 Tovább

Legolcsóbb lakások a Nagykörúton belül

A Buksza már beszámolt arról, hogy a Budapest magjának tekintett Nagykörúton belüli városrészben élénkebb a lakáspiac, mint máshol. Toplista a környék legolcsóbb lakásairól, emlékeztetőül pedig a legdrágábbak listáját is megismételjük.

1. XI. kerület, Lónyay utca, 35 négyzetméter - 2,5 millió forint

A határozatlan idejű önkormányzati tulajdonú bérlakás a Kálvin térhez közel van. Régi építésű, átlagos budapesti ház, első emeleti, elektromos fűtésű.

Forrás: Ingatlan.com

0 Tovább

Iszol eleget?

Magda Eszter - Csernátony Csaba

A szeszvilágranglistán Magyarország a nyolcadik, de az egy főre jutó alkoholfogyasztás több literrel csökkent 8-10 év alatt. A listát Fehéroroszág vezeti, de három szomszédos ország is az első tízben szerepel. Van egy kakukktojás is. Toplista.

A 15 évnél idősebbek világszerte átlagosan fejenként 6,2 liter alkoholt isznak - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) friss összeállításából, amely szerint az alkoholfogyasztás 3,3 millió ember haláláért volt felelős 2012-ben, az összes halálesethez képest ez 5,9 százalékos arányt jelent.


Forrás: Origo

Egy 2010-es WHO-felmérés adatai és az azóta eltelt időszakra vonatkozó WHO-becslések alapján az amerikai 24/7 Wall St. portál elkészítette a legfrissebb alkoholfogyasztási világranglistát, amelyben masszív fölényben vannak a kelet-európai országok. (A felmérés az alkoholfogyasztást tiszta szeszre vetítve adta meg.)

Fehérorország a listavezető évente 17,5 literes alkoholfogyasztással, Magyarország a nyolcadik helyen áll 13 liter feletti értékkel. A 13,3 literes magyar eredmény egyébként javulást jelez a korábbi évekhez képest, 2003 és 2005 között ugyanis még 17,1 literes fogyasztással tartotta számon Magyarországot a WHO.

0 Tovább

Akiknek nyert ügye van - Legjobb állások, és a legrosszabbak

Az Egyesült Államokban matematikusnak a legjobb lenni, de a statisztikusok és az egyetemi tanárok sem panaszkodhatnak. A sor végén vannak a favágók és a riporterek.

A CareerCast amerikai munkaerő-piaci szakportál összeszedte a legjobb és legrosszabb állásokat, többek között a fizetések, a következő években várható kereslet alapján. Minden szakmát, állást pontoztak, és minél alacsonyabb pontszámot ért el az adott munka, annál kedvezőbb helyezést ért el.

Fotó: Freeimages.com

0 Tovább

A tíz legdrágább koncertjegy

A Rolling Stones-koncert megyek a legdrágábbak, átlagosan 624 dollárba került egy darab. A toplistán Pink, Justin Timberlake mellett szerepel a One Direction és az Eagles is.

A koncertjegy-közvetítő oldalt (leegyszerüsítve jegytőzsdét) működtető TiqIQ amerikai cég az átlagos jegyárak alapján rangsorolta a koncerteket - írja a 24/7 WallSt.com. Az öreg rocksztárok mellett több fiatal is helyet kapott a rangsorban.

1. Rolling Stones

Az első a Rolling Stones fellépése lett, amelyre egy belépő átlagosan 624 dollárba, azaz - jelenlegi árfolyamon - több mint 140 ezer forintba került.

Forrás: Origo

0 Tovább

Százmilliókkal dobálóznak az ingatlanosok - Káosz a legdrágább kégliknél

Az ország egyik legdrágább ingatlanát összevissza hirdetik: a Várkert kaszinónak korábban helyet adó ingatlan vendéglátós egységként 2,3 milliárdért vihető, kastélyként azonban már 2,44-3 milliárdért kínálják. A budapesti kéglitoplistát vezető Országház utcai ingatlan árát 300 millióval csökkentették két hét alatt, a második helyen álló svábhegyi kastély pedig az OTP-nél még mindig 1,8 milliárd, de akad hirdetés, amelyben 2,3 milliárdos összeg szerepel.

A legdrágább budapesti lakóingatlanokat bemutató összeállítás után a Buksza napirenden tartja a témát, ugyanis az érintett ingatlanok ára közel sem egyértelmű.

300 milliós árcsökkenés

A két héttel ezelőtti összerakott listán első helyen végző, a Budai Várban található lakás akkor 2,117 milliárdos összeggel szerepelt, ám úgy fest, az összeg túl magas volt a lehetséges vásárlók számára, ugyanis az ingatlan eladási árát, azóta 1,827 milliárd forintra módosították, tehát egy csinos villa árának megfelelő 290 millió forinttal, csökkent az ár.

Esett az ár, 290 millióval - Forrás: Ingatlan.com

0 Tovább

Ezek Budapest legdrágább eladó házai, lakásai

Az Országház utcai házra a lottóötösből kijön az ára, de a berendezésére már nem nagyon marad pénz. Toplista.

A Buksza az utóbbi hetekben több ingatlanközvetítővel folytatott beszélgetést, ezekből kiderült, a használt lakások piacán a paneleket viszonylag könnyű eladni, a nagyobb, főként drágább lakásoktól azonban nem mindig egyszerű megszabadulni, sokszor az eladók túlárazzák az ingatlant. Számos olyan hirdetés akad, amely már régóta elérhető a különböző ingatlanportálokon és a kezdeti ár mára jóval, 10-20 százalékkal lejjebb ment.

A Bukszának beszámoló ingtlanközvetítők véleményét alátámasztja az OTP Ingtlanpont februári elemzése is, amely szerint a panelek, különösen a felújított, mérőórás lakások lehetnek a piac sztárjai a következő időszakban.

Az Otthon Centrum szintén februári elemzésében arra jutott, bár európai összevetésben a budapesti lakásárak alacsonyak, ám a bérekkel összevetve már rosszabb a kép. Egy átlagos, 60 négyzetméteres budapesti lakásért - 974 eurónak megfelelő - átlagbért feltételezve Magyarországon 6,4 évet kell dolgozni, Ljubljanában 5,2, Berlinben pedig csak 3,5 évet.

1 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek