10 négyzetméteres lakódobozok is szerepelnek a legolcsóbb fővárosi ingatlanok listáján. 30 négyzetméteres garzonból kettő is van a X. kerületben. Toplista.  

Pár héttel ezelőtt a legdrágább budapesti ingatlanokról készített összeállítást a Buksza, most itt a folytatás a legolcsóbbakkal.

A legismertebb ingatlanhirdetési portálok, ingtlanközvetítők (ingatlan.com, OTP Ingatlnanpont, Otthon Centrum, Duna House) kínálata alapján készült a lista. Nem szerepelnek benne az önkormányzati lakások, valamint azok, amelyeknél nincs ár vagy a feltüntetett ár nyilvánvalóan hibás: ingyen ugyanis nem lehet hozzájutni például egy 72 négyzetméteres Szondi utcai lakáshoz

2 millió forint alatti lakás nem volt a jelenlegi kínálatban, 2 és 3 millió forint között azonban több is volt. Bár sokaknak elsőre furcsa lehet, hogy van kereslet a 8-10 négyzetméteres lakóingatlanokra, amelyek lénygében lakódobozok, a Buksza több ingatlanossal is beszélt, akik azt mondták, hogy ezek is eladhatóak az ár miatt. 

1. Kőér utca X. kerület, 29 négyzetméter - 2 millió forint

Teljesen felújítandó garzon a legolcsóbb. Jár hozzá udvari parkoló is. 

Forrás: Ingatlan.com

2. Nefelejcs utca, VII. kerület, 10 négyzetméter - 2,1 millió forint (kép nincs az ingatlanról, ezért egy utcakép az illusztráció)

A komfort nélküli lakás emeleten található. 

Forrás: Google Maps (Street View)

3. Diószegi utca, VIII. kerület, 10 négyzetméter - 2,39 millió forint

A galériás lakás a VIII. kerületi Kálvária tária térhez közel esik, a hirdetés szerint átlagos állapotú házban van, rezsije minimális. 

Forrás: Ingatlan.com

4. Petneházy utca, XIII. kerület, 9 négyzetméter - 2,49 millió forint

Az első emeletenn lévő lakásban van fürdő és vécé is. Arra, hogy nem a megszokott lakásméretről van szó, a hirdetés is utal: "a tulajdoni lapon is lakó ingatlanként szerepel". 

Forrás: Ingatlan.com

5. Hős utca, X. kerület, 27 négyzetméter - 2,8 millió forint

Az egyszobás, átlagosnak mondott lakás egy 1920-ban épült házban található. 

Forrás: OTP Ingatlanpont

Korábbi Buksza-posztok: 

Ezek Budapest legdrágább házai, lakásai

Jön a Szép-kártyás határidő, lehet dőzsölni!

Hol adják a legnagyobb fizetést Magyarországon?

Ezek az amerikai cégek fizetnek a legjobban

Mennyiért eszik a budapest elefánt?