A legdrágábbak ligájában új versenyző jelent meg, mégpedig a Pick család villája. Ez vezeti a mezőnyt 2,2 milliárdos árral. 

A Buksza újra összerakta a legdrágább budapesti házak listáját (lakások most nem szerepelnek a rangsorban.) . A közel egy évvel ezelőtt összeállított listához képest vannak változások. A legdrágább budapesti házak, épületek között tavaly ott volt a Várkert kaszinó épülete, amely most - lista alapjául szolgáló - legnagyobb lakáshirdetési portálok adatbázisaiban nem szerepelt. 

1. Gellérthegyi villa, 685 négyzetméter - 2,2 milliárd forint

A 685 négyzetméteres, kétszintes házhoz több mint háromezer négyzetméteres telek jár. A hirdetés szerint az 1930-ban, eredetileg a Pick családnak épített villa az elmúlt időszakban nagykövetségi rezidenciaként működött.

Forrás: Ingatlan.com

Fontosabb, izgalmasabb extrák: szolgálati lakás az alagsorban személyzeti öltöző, 56 négyzetméteres terasz, 30 négyzetméteres garázs. A hirdetés végén az áll, hogy a bérleti díjat áfa terheli, ami azért furcsa, mivel nem bérlésre, hanem eladásra van hirdetve az ingatlan. 

 

2. Svábhegyi kastély/villa, 454 négyzetméter - 1,8 milliárd forint

A második helyen lévő svábhegyi villát többen is hirdetik 1,8 milliárd forintért. Az ingatlan a Buksza tavalyi toplistáján is szerepelt, akkor is 1,8 milliárdot kértek érte, de úgy fest, egyelőre nem talált gazdára. 

Fotó: Ingatlan.com

A műemléki védettség alatt álló háromszintes ingatlan 454 négyzetméteres lakóterületet, két 22-26 négyzetméteres teraszt, valamint egy több mint 5 ezer négyzetméteres parkosított telket foglal magában. 

Fontosabb, izgalmasabb extrák: külső medence, vendégmosdó, mosókonyha, nagyméretű garázs, a személyzeti lakás nappalival, konyhával. 

A képek és információk alapján feltehetően ugyanez a villa más áron is szerepel a hirdetési adatbázisokban: az egyik hirdetés közel 2,3 milliárd forintért kínálja a kastélyt. 

3. Istenhegyi villa, 1250 négyzetméter - 1,567 milliárd forint

A hirdetés egyszerűen úgy fogalmaz. "Budapest legszebb háza". Az ezer négyszögöles ősfás parkot, valamint több mint 1000 négyzetméteres lakóteret tartalmazó villa egy francia barokk kastély mintájára épült. 

Forrás: Ingatlan.com

Fontosabb, izgalmasabb extrákúszómedence szaunával és pezsgőfürdővel, hidraulikus lift és étellift, személyzeti lakrésszel, személyzeti főző konyhával, 6 autós teremgarázs. 

Más műfajban vannak drágábbak

A szóban forgó hirdetési oldalakon vannak ennél drágább házak is, ám azok társasházak, amelyekben több lakás van vagy az épület alkalmas arra, hogy lakásokat vagy szálloda-lakosztályokat alakítsanak ki bennük. A Király utcában eladó például egy komplett, 36 luxuslakást (50 szobát) felvonultató épület 2,9 milliárdért. Figyelembe véve, hogy 36 lakás foglal magában az épület, elég drága ingatlanról, ingatlanokról van szó: egy lakás ára több mint 80 millió forintra jön ki. 

Angyalföldön egy 129 lakásos társasházprojekt eladó 1,5 milliárdért, itt egy lakás a Király utcaihoz képest jóval olcsóbban kijön, 11,62 millió forint. Van továbbá XI. kerületi ingatlan, amely korábban szállodaként üzemelt, egy esetleges felújítás után újra szálloda lehet, vagy fejlesztési teleknek is alkalmas, hirdetési ára pedig 1,85 milliárd forint.  

A rangsor az Ingatlan.com, OTP Ingatlanpont, Otthon Centrum,a  Duna House és az Otthontérkép adatbázisa alapján készült csütörtökön. A hirdetések változása, új házak, lakások megjelenése miatt természetesen a lista napról napra változhat.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Rájuk is lecsaphat a méregdrága frank

Így néz ki a rezsigyilkos ház

Új adó - megutálták a napelemeket

Egy ház árát bukják a szakiskolások

Több magyarországi Tescóra kerülhet lakat

Áfacsapda: büntetik az olvasókat

Megtámadták a banánt

80 ezer forint eltűnt a bukszánkból

Méregdrága lett a dollár

Kopassza meg az államot adókedvezményekkel

Egy csomó pénzt hagyunk a NAV-nál feleslegesen

Kitágul az eurózóna, Magyarország nem kíváncsi rá