Magda Eszter - Csernátony Csaba

A Buksza összerakta a legolcsóbb magyarországi ingatlanok listáját: egy idősebb használt autó áráért házat is lehet venni Magyarországon. A rangsorban  van egy józsefvárosi 25 négyzetméteres lakás is, 1,2 milliós kikiáltási árral. 

A Buksza a legdrágább és legolcsóbb fővárosi ingatlanok után megkereste az ország legolcsóbban hirdetett ingatlanait. (A válogatás a legnagyobb ingatlanhirdetési oldalak - Ingatlan.com, Otthon Centrum, Duna House - kínálatán alapul.) A listavezető egy bögötei ház, amely 350 ezer forintért megvásárolható, de a többiek is bőven 1 millió alatti áron kelletik magukat.

1. Családi ház Bögötén - 40 négyzetméter, 350 ezer forint

Sajnos a házról nincs kép, de az utca így néz ki - Fotó: Google Maps/StreetView

Az ingatlan 40 négyzetméteres, 2500 négyzetméteres telek jár hozzá. A hirdetés szerint a ház "romos, erősen felújítandó". Víz és villany van, gáz a ház előtt. További plusz a hirdetés szerint, hogy a 300 fős Vas megyei falu híres a tekecsapatáról.  

2. Lakás Szombathelyen - 21 négyzetméter, 409 ezer forint

A városi önkormányzat által meghirdetett kis lakás erősen leromlott - teljesen felújítandó - állapotban van. A lakásban egy szoba és egy konyha található, ablakai belső udvarra észak felé tájoltak.


19 ezer forintos négyzetméteráron elvihető - Fotó: Ingatlan.com

Belső nyílászáró nincs. Padozat beton, vakolat nincs vagy nagyon hiányos. Épületgépészeti berendezések nincsenek. A vécé az udvaron található. shoz. Bár a lakásra kiírt versenytárgyalás időpontja április 28-a volt, de az önkormányzat honlapján még eladó ingatlanként szerepel, igaz az eredeti hirdetésben megjelöltnél magasabb, 546 ezer forintos áron.   

3. Tanya Kiskunfélegyházán - 50 négyzetméter, 800 ezer forint

A Kunszállás és Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun megye) között található tanyán lévő épületben a két szoba mellett konyha , fürdőszoba és egy kamra van.


16 ezer forint a négyzetméterár - Fotó: Otthon Centrum

A főúttól 1 kilométerre van az ingatlan, amelyhez jár egy közel 2800 négyzetméteres telek. 

4. Ház Bársonyoson - 32 négyzetméter, 850 ezer forint

Az előbbieknél a képek alapján jobb állapotban lévő ház Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye határán található Bársonyos külterületén található.


26 ezres négyzetmérár - Fotó: Duna House

Az ingatlan 32 négyzetméteres lakóteret nyújt. A házhoz egy több mint 1000 négyzetméteres telek tartozik, gyümölcsössel, szőlővel. Na meg még hordók is vannak. 

Emellett országszerte több a képek alapján romos házak eladóak 1 millió forint alatt. A Buksza legolcsóbb fővárosi ingatlanokat felsoroló összeállításában 2 millió forintért volt meghirdetve a legolcsóbb ingatlan, azóta viszont bekerült a kínálatba egy még alacsonyabb áron kínált ingatlan. A józsefvárosi Mátyás tér közelében lévő 25 négyzetméteres, komfort nélküli lakásra árverést írt ki az önkormányzat, a kikiáltási ára 1,2 millió forint. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon