Ez nem lesz olcsó, legalábbis a külföldi példák alapján bizarr árakkal találkozhatunk a közeljövőben megnyíló budapesti Hard Rock Caféban. (A Napi Online szerint napokon belül nyit az étterem.) Sajnos a pontos árakról még nincs elérhető információ, mert a társaság honlapján ezeket nem tünteti fel - sem a magyarországi, sem a többi egységnél. 
Ezért a Budapesthez legközelebb lévő éttermek áraiból lehet kiindulni. A prágai étteremben járó vendégek beszámolói szerint egy hamburger, krumplival és salátával 350 koronába került, ami a jelenlegi árfolyammal számolva 4200 forint lenne. A krakkói egységben lengyel vendégek beszámolói szerint egy kétszemélyes vacsora - amely egy óriásburgerből, egy óriásbordából, egy-egy adag sült krumpliból és salátából, valamint egy-egy ásványvízből állt - 145 zlotyba került tavaly nyáron, ami mostani árfolyamon körülbelül 10 ezer forint.
Az egyszemélyes krakkói vacsora barbecue-s csirke krumplival, coleslaw salátával és babbal, kólával kísérve 50 zloty volt borravalóval együtt, ez közel 3500 forintos kiadást jelentett. Az ételárakat a lengyel étteremlisták 13 és 112 zloty - 900 és 7700 közé lövik be átlagosan.  
Az idén harmincéves étteremlánc első egysége Londonban nyílt meg 
Az egyik [origo]-s kollégám november elején járt a családjával ült be kávézni a krakkói Hard Rock Caféba, az éttermi árakra nem emlékszik pontosan, de érzésre viszonylag drága volt. Az étterem boltjában a gyerekének vásárolt egy eredeti Hard Rock Cafe-pólót és egy fémdarabokkal díszített bőrláncot, összesen 150 zlotyt, azaz több mint tízezer forintot fizetett. 

A krakkói étterem a város legdrágább részén helyezkedik el, a beszámolók szerint pedig drágább a környező éttermeknél. Fontos különbség, a külföldi látogatók kiemelik, hogy a krakkói árak alacsonyabbak a környező országok Hard Rock Caféiban megszokottnál, addig a helyiek számára kifejezetten drága. A varsói egységben szerzett tapasztalat is az, hogy az ára miatt a fiatalok körében mérsékelte népszerű a hely. Az ételek minőségét azonban mindenki dicséri, bár a varsói egységről szóló valamennyi beszámoló hozzáteszi, hogy nagyon sokba kerül.

A krakkói Hard Rock Café a második Lengyelországban, az első Varsóban nyílt. A krakkói étterem turisztikai szempontból jó helyen, a város egyik legszebb és legforgalmasabb pontján, a főtéren található: a piactérre és a Mária-templomra néz. Varsó és Krakkó mellett a kelet-európai régióban Prágában, Bukarestben is van Hard Rock Café.

A magyar egység is a belváros közepén kapott helyet: a Deák tér 3-5. szám alatt lévő, korábban a tőzsdének helyet adó épületben lesz, amely a Vörösmarty tér sarkán van. Az étterem mindennap fél 12-kor nyit,  vasárnaptól csütörtökig hajnali 1-kor, pénteken és szombaton hajnali 2-kor, a konyha pedig mindig egy órával hamarabb zár. 

Szubjektív vélemények a külföldi egységekről:

“Még ’97-ben voltam Atlantában, az árakra sajnos nem emlékszem, csak arra, hogy nem olcsó - például McDonald’s-kategória -, és elég jó szendvicseik voltak, de amúgy semmi extra. Nagyon rámennek a merchandisingra, a pólók és egyéb cuccok árusítására.”

“Én Bangkokban jártam ilyenben életemben először és utoljára, mert egy életre elrettentett. Általános komfortérzetet illetően is, de leginkább azért, mert az átlag helyi áraknak minimum kétszeresével dolgoztak, ha nem háromszorossal. Ez körülbelül hat éve volt.”

“Elég drága volt az amszterdami, ahol idén voltunk. 15 euró volt egy hamburger (menü volt talán?), és 4-5 euró volt egy sör. Az amszterdamiba a free wifi miatt mentünk be, ami nem is működött.”

A véleményekért és a lengyel vendégek bejegyzéseinek felkutatásáért köszönet jár az [origo]-s munkatársaknak.