Fejenként 2 millió forintból lehet végigenni a világ legdrágább éttermeit - utazás nélkül. A legolcsóbb is több mint 100 ezret kér vendégenként.

Az ibizai Sublimotion vezeti a világ legdrágább éttermeinek rangsorát - idézi az amerikai Fox News a Daily Meal szakportál listáját.

Ha mind a 10 étteremet meg akarjuk látogatni, akkor fejenként 2,15 millió forintra lesz szükségünk, és ebben nincs benne az utazás.

1.Sublimotion (Ibiza, Spanyolország)

A számla fejenként: 2078 dollár (519 ezer forint)/fő

A spanyolországi étteremben fejenként 2078 dollárért lehet fogyasztani, vagyis több mint félmillió forint kell hozzá. Az étterem különlegessége, hogy 12 vendéget szolgálnak ki egy etapban, akik 20 fogást kapnak. (A listavezető Sublimotion a Táfelspicc tavasszal összeállított ranglistáján is az első volt.)

2. Urasawa (Beverly Hills, Egyesült Államok)

A számla fejenként: 1111 dollár (278 ezer forint)/fő

A kaliforniai szusibárban naponta változik a több tucat fogásból álló menü.

Fotó: Google Maps/Streetview

3. Per Se (New York, Egyesült Államok)

A számla fejenként: 851 dollár (213 ezer forint)/fő

Forrás: Wikipedia

A 10 éttermet bemutató toplistán szerepel még további öt amerikai étterem - The French Laundry (Yountwille, Kalifornia), Meadowood (St. Helena, Kalifornia), Alinea (Chicago), Joël Robuchon (Las Vegas), Masa (New York) -, emellett a listára felkerült még a párizsi Plaza Athénée, valamint a Japánban lévő Kitcho (Kioto), ezekben az éttermekben fejenként 475-800 dollár, azaz 119 ezer - 200 ezer forint a menü. Z

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Hány forintos játszma a boltzár? 

Jön a boltok háborúja

Így kerülhető ki a boltzár

Adósságrendezés a dohányboltokban

Mekkora fizetésemelést szán nekünk a kormány?

Híres épületet választott az Aldi

500-640 forintos dugódíj jöhet Budapesten