Az idei szezonban 10 ezer dolláros műfenyő volt az egyik legdrágább karácsonyfa. Tavaly pedig Japánban kiállítottak egy arany fát, amely 10 millió dollárt, azaz 2,6 milliárd forintot ért. 

A világ egyik legnépszerűbb online áruháza, az Amazon.com kínálatában szerepelt a világ feltehetően egyik legdrágább karácsonyfája: a műfenyőért közel 10 ezer dollárt kellett fizetni - írta a CNBC amerikai gazdasági televízió hírportálja hétfőn. (A fából akkor még lehetett rendelni, kedden azonban már nem volt elérhető.)

Forrás: Amazon.com

 A forintban közel 2,6 millió forintos  műfenyő 4 láb magas, azaz több mint 120 centis. A pink izzókkal felszerelt fa égésgátló, emellett könnyedén összeszerelhető a leírás szerint. 

A CNBC megemlítette,  hogy az olyan luxusáruházak, mint  az  londoni Harrods, jóval olcsóbban  adnak  karácsonyfát: 468 dollárért  (120 ezer forint) vásárolható  náluk  karácsonyfa, az online boltban pedig  fele ennyiért  kapható. 

 Az Egyesült  Államokban a Neiman  Marcus luxusmárka  karácsonyfája  tartozik a legdrágábbak közé, amelyért  850 dollárt, közel 220 ezer  forintot  kell fizetni. 

A mostani szezon egyik legdrágább fája a rózsaszín műfenyő, de azért korábban voltak jóval drágábbak is.

Forrás: MSN.com - Pinterest, Getty Images

Az MSN.com amerikai hírportál - a megítélésük szerint legjobb karácsonyfákat bemutató - gyűjtésében szerepel a tokiói Takashimaya áruházban tavaly kiállított arany karácsonyfa 10 millió dollárt ért, ami mostani árfolyamon 2,6 milliárd forint lenne. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

A világ legdrágább fotója

Menük pokoli árakon

Hány forintot ért a Google? - A világ legdrágább márkái