Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyfák horror áron - 2,6 milliárd egyetlen darabért

Az idei szezonban 10 ezer dolláros műfenyő volt az egyik legdrágább karácsonyfa. Tavaly pedig Japánban kiállítottak egy arany fát, amely 10 millió dollárt, azaz 2,6 milliárd forintot ért.

A világ egyik legnépszerűbb online áruháza, az Amazon.com kínálatában szerepelt a világ feltehetően egyik legdrágább karácsonyfája: a műfenyőért közel 10 ezer dollárt kellett fizetni - írta a CNBC amerikai gazdasági televízió hírportálja hétfőn. (A fából akkor még lehetett rendelni, kedden azonban már nem volt elérhető.)

Forrás: Amazon.com

A forintban közel 2,6 millió forintos műfenyő 4 láb magas, azaz több mint 120 centis. A pink izzókkal felszerelt fa égésgátló, emellett könnyedén összeszerelhető a leírás szerint.

A CNBC megemlítette, hogy az olyan luxusáruházak, mint az londoni Harrods, jóval olcsóbban adnak karácsonyfát: 468 dollárért (120 ezer forint) vásárolható náluk karácsonyfa, az online boltban pedig fele ennyiért kapható.

Az Egyesült Államokban a Neiman Marcus luxusmárka karácsonyfája tartozik a legdrágábbak közé, amelyért 850 dollárt, közel 220 ezer forintot kell fizetni.

0 Tovább

Mi lesz a Golgota téri kincs sorsa?

Milliomossá válhatnak a kincsgyanús rudat megtaláló közmunkások a legjobb forgatókönyv szerint.

Két közmunkás aranyrúdnak látszó tömböt talált vasárnap a józsefvárosi Golgota téren- írta az Origo vasárnap. A megtalálók értesítették a főnöküket és a rendőrséget, utóbbi lefoglalta az aranyrúdgyanús tárgyat, a szakértők pedig megkezdték annak vizsgálatát.

Fotó: Origo - Józsefváros.hu

Egyelőre nem tudni, valódi aranytömbről van-e szó, látszólag igen. A fenti fotón látható tömbhöz hasonló, igazi aranyrudak pedig sokat érnek, áruk a tömegüknek megfelelően emelkedik. Egy tízdekás tömb közel 1 millió forintba kerül, a negyedkilósé valamivel 2,5 millió forint alatt mozog, az egykilósé pedig 9,8 millió forintot ér a jelenlegi világpiaci árfolyam alapján.

Egyelőre tehát az egyik kérdés, hogy valódi aranytömbről van-e szó, a másik, mi lesz a lelet sorsa - feltéve, hogy nem derül ki, hogy ki a tulajdonos.

0 Tovább

Érem - télen

Bár a szocsi olimpia érmei jóval nehezebbek, mint a londoni társaik, mégis kevésbé értékesek. Éremmatek árakkal, grammokkal, órabérrekkel. Plusz egy videó az éremgyártásról, valamint képgaléria az eddigi téli olimpiák érmeiről.

A pénteken kezdődő téli olimpián megnyerhető aranyérmek a legnagyobbak közé tartoznak az olimpiák történtében: egy érem 531 gramm súlyú, 10 centi átmérőjű, és 10 milliméter vastag. (A torinói például ugyan nagyobb átmérőjű, de könnyebb volt.)


Forrás:www.olympic.org

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályzata szerint nem kell színaranyból készülnie az érmeknek, lég, ha 6 grammot tartalmaznak, több mint 90 százaléka pedig ezüst. A szocsi olimpia aranyérmei egyenként több mint 550 dollár értéket képviselnek, ez azonban elmarad a londoni aranyérmek 700 dollár körüli értékétől, annak ellenére, hogy előbbiek több mint 100 grammal nehezebbek - írja a Chemistry.about.com és s Forbes amerikai online kiadása.

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek