Az idei szezonban 10 ezer dolláros műfenyő volt az egyik legdrágább karácsonyfa. Tavaly pedig Japánban kiállítottak egy arany fát, amely 10 millió dollárt, azaz 2,6 milliárd forintot ért.

A világ egyik legnépszerűbb online áruháza, az Amazon.com kínálatában szerepelt a világ feltehetően egyik legdrágább karácsonyfája: a műfenyőért közel 10 ezer dollárt kellett fizetni - írta a CNBC amerikai gazdasági televízió hírportálja hétfőn. (A fából akkor még lehetett rendelni, kedden azonban már nem volt elérhető.)

Forrás: Amazon.com

A forintban közel 2,6 millió forintos műfenyő 4 láb magas, azaz több mint 120 centis. A pink izzókkal felszerelt fa égésgátló, emellett könnyedén összeszerelhető a leírás szerint.

A CNBC megemlítette, hogy az olyan luxusáruházak, mint az londoni Harrods, jóval olcsóbban adnak karácsonyfát: 468 dollárért (120 ezer forint) vásárolható náluk karácsonyfa, az online boltban pedig fele ennyiért kapható.

Az Egyesült Államokban a Neiman Marcus luxusmárka karácsonyfája tartozik a legdrágábbak közé, amelyért 850 dollárt, közel 220 ezer forintot kell fizetni.