Próbálják magukhoz kötni a vásárlókat. A megoldás lényege: aki a hét második felében vásárol, cserébe később kedvezményt kaphat. 

Még boltzár életbe lépése előtt a Buksza azt prognosztizálta, hogy a szabály életbe lépése utána felértékelődnek a pénteki, szombati akciók, tehát az áruházláncok azokon a napokon komolyabb akciókkal próbálják elcsábítani a vásárlókat, és emellett újabb megoldásokkal is előjöhetnek. 

Fotó: Origo

Nem kellett sokat várni egy, eddig nem, vagy ritkán alkalmazott, de logikus lépésre.

 

Az Aldi és a Lidl lényegében hűségakcióval próbálkozik. Akik a hét második felében vásárolnak vagy vásároltak a diszkontok egységeiben, azok kapnak egy vásárlási utalványt, amelyet később vásárolhatnak le.

Az Aldiban 5000 forint feletti csütörtöki, pénteki vagy szombati vásárlásra adnak 500 forintos, a következő hét elején beváltható kupont. A Lidlnél is volt hasonló. Akik március 14-én 10 ezer forint felett vásároltak, azok 21-én válthatják be az 1000 forintos utalványukat.

Nem kizárt, hogy a többiek is bevezetnek hasonlót az általános akciók mellett, és a szóban forgó diszkontok is sorozatban jönnek majd elő ilyen megoldással, ennek eredményeként pedig árverseny fokozódhat a jövőben. 

Frissítés: Több kommentelő jelezte, hogy kuponos, vásárlási utalványt és kedvezményt biztosító akciók más boltláncokban is vannak és voltak. Ezzel a Buksza is tisztában van, de azoknál az akcióknál általában tágabb beváltási periódust adtak meg a boltláncok: tehát volt egy utalvány, amelyet utána - a legtöbb esetben - néhány napnál hosszabb ideig, mondjuk egy-két hétig lehetett beváltani. Ha valakinek van arról fotója, linkje, amely olyan mint az említett akció és a vásárlás után kizárólag egy-két napra vonatkozik ne habozzon elküldeni a bukszaszerzok@gmail.com címre!

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból

Nagyon jól járunk a bankkártyás szigorral

Az OTP megkezdte a elszámolást - első körben 100 milliárddal

Esélytelenek a spéci Sparok

Hihetetlen dollárárak jönnek

Szesztilalmas trükk vs. vasárnapi boltzár

Komplett városok kerülhetik ki a boltzárat