Például a komáromiak. Nem kell más tenniük, mint átmenni a Duna-hídon, és máris elérhető például egy Tesco, de az esztergomiaknak sem kell messzire menniük egy diszkontért. Igaz, Szlovákiában euróban kell fizetni.

Vasárnaptól életbe lép a nagy vihart kavart vasárnapi boltzárról szóló törvény. Az új szabály lényege, hogy a nagyobb boltok vasárnap nem nyithatnak ki, a többi napon pedig este 10-től reggel 6-ig kell lehúzniuk a rolót.

A határhoz közel lévő települések és városok lakóinak azonban minimális kényelmetlenséget jelent a lépés. Vegyük például a komáromiakat, akiknek csak át kell menniük a Duna-hídon, ott lesz mindjárt egy Tesco-hipermarket. Komárom magyarországi részéről 5-10 kilométerre van az érintett áruház, amely reggel 6-tól este 10ig nyitva van vasárnap is.

A komáromi Tesco, mellett Jysk, dm stb. - Forrás: Google Maps

Az esztergomiakat is csak a Duna választja el több, vasárnap nyitva lévő szlovákiai boltól. A Mária Valéria híd másik oldalán Párkányban van például Lidl, amely vasárnap 9-től este 8-ig van nyitva.

A párkányi Lidl - Forrás: Google Maps

A mosonmagyaróváriaknak 30 perces út autóval Pozsony, ahol számos áruházlánc egységében lehet vasárnap költekezni, de a szlovák fővárosban bevásárlóközpontokban is lehet vásárolni. A győrieknek pedig Pozsony és Komárom is alternatíva lehet. A szlovákiai vásárláshoz hozzátartozik, hogy ott euróban számolnak, azaz az árfolyamot érdemes számba venni a vásárlás előtt.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon!

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Szesztilalmas trükk vs. vasárnapi boltzár

A gatyája is rámehet a feledékenységre

Így adózik a cigi

Így néz ki az új 20 eurós

Munkanélküiség, ahogy még nem látta

Komplett falu kiadó

fizetés