Így vásárolunk egy héten. Bár a szombat mindent visz, a budapestiek és a kisvárosokban élők vasárnap is szeretnek vásárolni. Átlagosan közel 900 ezer család megy vásárolni vasárnap - derül ki a GfK Hungária piackutató társaság Bukszának elküldött felméréséből. 

1. A FORGALOM MEGOSZLÁSA A KÜLÖNBÖZŐ NAPOKON 

A péntek és a szombat a két legerősebb nap a boltokban, akkor vásárolunk legnagyobb összegben napi fogyasztási cikkeket. A hétvégére jut a heti költés 30 százaléka - derül ki a GfK-kutatásból. 

Forrás: GfK Hungária

2. A VÁSÁRLÓK SZÁMÁNAK ALAKULÁSA

Egy átlagos napon 1,1 millió háztartás vesz valamilyen napi fogyasztási terméket, vasárnap kevesebben, 873 ezer háztartás vásárol ilyesmiket. 

Forrás: GfK Hungária

3. BUDAPEST, FALVAK ÉS A TÖBBIEK

A falvakban élők szerdán és szombaton vásárolnak leginkább, Budapesten a péntek és a vasárnap számít átlagon felülinek, a kisvárosokban pedig a szerda és a vasárnap a nyerő. 

Forrás: GfK Hungária

4. FIATALOK VS. IDŐSEK

A fiatalok és középkorúak vasárnaponként az átlagnál többet költenek, a legidősebbek pedig jellemzően hétköznap vásárolnak. 

Forrás: GfK Hungária

5. SZINGLIK, KISEBB ÉS NAGYOBB CSALÁDOK

Az egyfős háztartások kedd és csütörtök között, míg a háromfős vagy annál nagyobb családok a hétvégén mennek vásárolni. 

Forrás: GfK Hungária

6. GAZDAGOK VS. ALACSONYABB FIZETÉSŰEK

Az alacsony jövedelműek elsősorban a hét első felében vásárolnak, a gazdagabbak pedig a hétvégén járnak boltba. Forrás: GfK Hungária

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Hány forintos játszma a boltzár? 

Jön a boltok háborúja

Így kerülhető ki a boltzár

Adósságrendezés a dohányboltokban

Mekkora fizetésemelést szán nekünk a kormány?

Híres épületet választott az Aldi

500-640 forintos dugódíj jöhet Budapesten