A legutóbbi öttalálalatos óta 2,3 milliárd forintra nőtt a főnyeremény, ezzel párhuzamosan a játékosok is bátrabban költöttek, eddig 18,5 milliárdot. Adatgrafikán a lottóláz.

Több mint 20 hete nem volt öttalálatos a lottón. A múlt év 37. hetében 85 millió forint volt a főnyeremény, azóta folyamatosan gömbölyödik az összeg, most szombaton már 2,35 milliárd forint lesz. (Cikkfrissítés: most szombaton nem volt öttalalátos, így a jövő héten 2,5 milliárdra megy ki a játék.)

Logikus, hogy a főnyeremény növekedésével lépést tart a lottóforgalom, de az érdekes, hogy mégis voltak olyan hetek, amikor csökkent a bevétel, azaz kevesebbért játszanak a játékosok - derül ki a Szerencsejáték Zrt. Bukszának elküldött statisztikájából. (Az alábbi - hajtás utáni - interaktív adatgrafikán látszik az ötöslottó-forgalom alakulása a főnyeremény növekedésével párhuzamosan. Az egeret az oszlopokra, vonalakra irányítva felugranak az adatok.) 

 

Az idei harmadik héten már 2 milliárd forintra rúgott a főnyeremény, akkor 1,064 milliárd forint volt heti ötöslottó-forgalom, a mostani halmozódás során az volt a heti rekord. A negyedik és ötödik héten azonban hiába nőtt a főnyeremény 120, illetve 108 millióval végül 2,228 milliárd forintra, a lottóforgalom minimálisan, de csökkent: a negyedik héten 1,041, majd az ötödiken 1,011 milliárd forint volt.

Összesen egyébként a legutóbbi öttalálatos óta igen tekintélyes összeget, 18,5 milliárd forintot költöttek a játékosok ötös lottóra. Azaz hetente átlagosan 880 milliót, naponta pedig 125 millió forintot. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Változhat egy jogsiszabály

Nagyot haraphat a fizetésből az influenza

Zseniális tervek a magyar euróra