Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Durva összeget költünk a mostani lottólázra

A legutóbbi öttalálalatos óta 2,3 milliárd forintra nőtt a főnyeremény, ezzel párhuzamosan a játékosok is bátrabban költöttek, eddig 18,5 milliárdot. Adatgrafikán a lottóláz.

Több mint 20 hete nem volt öttalálatos a lottón. A múlt év 37. hetében 85 millió forint volt a főnyeremény, azóta folyamatosan gömbölyödik az összeg, most szombaton már 2,35 milliárd forint lesz. (Cikkfrissítés: most szombaton nem volt öttalalátos, így a jövő héten 2,5 milliárdra megy ki a játék.)

Logikus, hogy a főnyeremény növekedésével lépést tart a lottóforgalom, de az érdekes, hogy mégis voltak olyan hetek, amikor csökkent a bevétel, azaz kevesebbért játszanak a játékosok - derül ki a Szerencsejáték Zrt. Bukszának elküldött statisztikájából. (Az alábbi - hajtás utáni - interaktív adatgrafikán látszik az ötöslottó-forgalom alakulása a főnyeremény növekedésével párhuzamosan. Az egeret az oszlopokra, vonalakra irányítva felugranak az adatok.)

0 Tovább

Mérföldkőhöz érkezik minden magyar álma

Az ötös lottó történetének 3000-ik húzása lesz augusztus utolsó hetében. Ebből az alkalomból kissé "megfaggattuk" az eddigi 2998 húzás adatait. Kiderül, mire kellene 800 ezer évet várni, melyik a leglustább és a leggykoaribb szám, valamint az is, mi nem fordult elő eddig soha. Számmágia a jubileum fényében.

Nem voltam túl jó matekból, de - kis segítséggel - megértettem, hogy nincs jó szám, vagy ha tetszik mindegyik jó, mindegyik egyformán jó. Minden héten mind a 90 szám ugyanolyan eséllyel kerül a kihúzott öt szám közé.


Forrás: Origo

Persze ha tippelni akarunk bárkihez, bármihez fordulhatunk segítségért, persze felmerl egy csomó kérdés: Azok közül válasszak, amelyek már eddig is gyakrabban szerepeltek a kihúzottak között? Vagy éppen ellenkezőleg inkább az eddigi húzásokat tekintve lemaradottak közül, hiszen a lemaradásuk nem maradhat így az idők végtelenségéig? Sokféle módon választhatjuk meg a végső tippünket.

Tények, számok

Nézzük a statisztikát, amely a Szerencsejáték Zrt. honlapján is látható: a leggyakrabban, eddig összesen 194 alkalommal kerültek a nyerő ötösbe a 29 és a 75. Csak eggyel kevesebbszer húzták ki az emberek egyik leggyakoribb szerencseszámát, a 3-ast. Őket követi a 77 és 66.

0 Tovább

Vesztésre áll a magyar milliárdosgyár

Legyőzték az Ötöslottót, legalábbis egyelőre. Mégpedig a sorsjegyek, pedig náluk azt sem lehet tudni, megvan-e még a főnyeremény. 

A jelek szerint a jétékosokat nem érdekli, hogy egy adott sorsjegysorozat jackpotjait (főnyereményeit) már elvitték-e esetleg, kaparnak, egyre többet. 


Forrás: Giphy.com

A Buksza korábban már írt arról, hogy a magyar játékosok odavannak a kaparós sorsjegyekért, a múlt évben azonban még az Ötöslottóból több bevétele volt a szerencsejáték-szervező állami mamutcégnek, mint a sorsjegyekből. Idén, legalábbis a féléves adatok szerint azonban fordult a kocka.


A Szerencsejáték Zrt. a Buksza kérésére elküldte az elmúlt öt év első féléveire vonatkozó statisztikáit, amelyekből tisztán látszik a sorsjegyek karrierje. 2009 első felében 21 milliárd forintot költöttünk Ötöslottóra, míg sorsjegyekre csak 8 milliárdot. Az idei első félévben az Ötöslottó-bevétel meghaladta a 28 milliárd forintot, míg a sorsjegyek már 29,6 milliárd forintot termeltek. 

A Szerencsejáték Zrt. szerint a sorsjegyek és az Ötöslottó bevételeinek összevetésénél fontos figyelembe venni egyrészt azt, hogy csak a féléves adatok alapján vezetnek sorsjegyek, így az év egészében az Ötöslottó még be is hozhatja a hátrányt. Másfelől pedig azt, hogy a cég szerint nem igazán összehasonlítható egy termékcsoport  (a 12 sorsjegy) és egy önálló termék (Ötöslottó) bevétele.

Ha a lottójátékokat összesítve nézzük, akkor egyébként ők vezetnek. Az Ötöslottó 28 milliárdja mellett 12 milliárdért hatosoztunk az első félévben, a Skandináv Lottó bevételei lottó pedig 9 milliárdot hozott össze. (A Kenó a maga 2,66 milliárdos értékével marginális tényező. A legtöbb bevételt pedig a Tippmix termelte, de az alapvetően másféle szerencsejáték, ezért nem szerepel ebben az összevetésben.)

Nem tuti

A sorsjegyek karrierje azért érdekes, mivel nem mehetünk biztosra a főnyeremény tekintetében. Az Ötöslottónál ismert, hogy mennyi a jackpot és az adott számok bejelölésével a biztosan miénk lesz a pénz (ha több ötös van, akkor persze megosztva), ezzel szemben a sorsjegyeknél azt nem lehet tudni, hogy megvan-e még egyáltalán a főnyeremény. A Szerencsejáték Zrt. ugyanis azt nem árulja el, hogy egy adott sorsjegysorozat esetében már elvitték-e a főnyereményeket. (Erről és a különböző sorsjegyek nyerési esélyeiről részletesen ebben a Buksza-cikkben olvashat, az Ötöslottó trónjáról szóló cikket pedig itt találja.)

A Buksza tavaly novemberben kérdezte meg a Szerencsejáték Zrt.-től, miért nem teszi közzé, hogy az egyes sorsjegyek közül melyiknél hány főnyereményt vittek el eddig. A cég közölte, erre semmi nem kötelezi, ezzel együtt törekednek arra, hogy tájékoztassák a játokosokat. "Azokon az értékesítőhelyeinken, ahol nagyobb nyereményt értek el valamelyik játékunkban, oklevél formájában számot adunk a helyszínen megnyert főnyereményről" - derül ki a társaság akkori válaszából.

Az Szrt. - a Bukszának adott válaszában akkor azt is közölte - egyéb módon azért nem ismerteti a megnyert főnyereményeket, mivel kutatásai szerint ez csökkentené a játékkedvet, pedig a jackpoton kívül egy-egy sorsjegysorozatban mind összértéket, mind darabszámot tekintve is jelentős a nyeremények száma. A Buksza érdeklődött arról is, hogy a cég tervez-e változtatni a mostani gyakorlaton, azaz a jövőben elárulja-e, melyik sorsjegynél fogytak el a jackpotok, a társaság erre nemmel felelt, ami a sorsjegyekből származó bevétel alapján végülis érthető. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Korábbi Buksza-posztok: 

Problémás a tescós párizsi és a Lidl virslije

A Spart utánozhatja az Auchan

Fizetések: teljesen szétszakadt az ország

Tényleg beteg? Kérjen vissza 289 ezer forintot a NAV-tól!

Mi kell a kutyának?

0 Tovább

Veszélyben az Ötöslottó trónja

Magda Eszter - Csernátony Csaba

Bár korábban a sorsjegyekből származó bevétel töredéke volt az ötös lottóénak, tavaly már minimális volt a különbség. A sorsjegyek sikerében főszerepe van blogunk druszájának és a Black Jack sorsjegynek.

A fel nem vett lottó- és sorsjegynyereményekkel előző cikkünkben foglalkoztunk, de a Szerencsejéték Zrt. Bukszának elküldött adathalmazában további meglepő számok találhatóak.

Ezek szerint az elmúlt években fejős tehénként működő Ötöslottó trónja veszélybe került.

0 Tovább

Nagyon sokat buknak a magyar lottójátékosok

Meg a sorsjegyesek - szimplán a figyelmetlenségük miatt. Évente ugyanis több mint 1 milliárd forint a fel nem vett nyeremények összege. Ebből újra nyeremény vagy az államé lesz.

Egyelőre nem tudni, hogy a néhány hete 3 milliárd forintos Ötöslottó-nyereményt felvette-e a nyertes. A Szerencsejáték Zrt. a Buksza kérdésére azt felelte: az Ötöslottó-nagynyereménnyel kapcsolatban a nyertes védelme érdekében egyelőre nem tudnak információt adni.

A legutóbbi csúcsnyeremény sorsáról tehát nincs információ, a Buksza szerzőit azonban régóta foglalkoztatja az is, mekkora összeget hagynak veszni a feledékeny játékosok.

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek