Magda Eszter - Csernátony Csaba

Bár korábban a sorsjegyekből származó bevétel töredéke volt az ötös lottóénak, tavaly már minimális volt a különbség. A sorsjegyek sikerében főszerepe van blogunk druszájának és a Black Jack sorsjegynek.

A fel nem vett lottó- és sorsjegynyereményekkel előző cikkünkben foglalkoztunk, de a Szerencsejéték Zrt. Bukszának elküldött adathalmazában további meglepő számok találhatóak. 

Ezek szerint az elmúlt években fejős tehénként működő Ötöslottó trónja veszélybe került. 

Tavaly ugyanis az Ötöslottó 49 milliárd forint árbevételt termelt, míg a sorsjegyek 47 milliárdot hoztak a konyhára. Öt évvel korábban még az Ötöslottó 46,4 milliárdjával szemben a sorsjegyek csak 16,4 milliárd forint bevételt hoztak.

Az SzZrt. a kaparós sorsjegyek térnyerését a Bukszának azzal magyarázta, hogy a játékosok rákaptak a drágább, de nagyobb nyereménnyel kecsegtető játékokra. Ilyen például az a sorsjegy, amelyben több kaparófelület is található.

A cég Kommunikációs Osztálya közölte továbbá, hogy a sorsjegyekből származó árbevétel emelkedése csak az egyik tendencia, ugyanilyen emelkedést mutatnak az elmúlt években a sportfogadási termékek is. „A sorsjegyekre jellemző egyébként, hogy pont a legdrágább és a legolcsóbb sorsjegyünk a legkeresettebb: a Black Jack az egyik legolcsóbb (200 forint) és legrégebbi termékünk, illetve a Buksza, ami egy újabb és a legdrágább sorsjegy (1000 forint.)” – áll a cég válaszában.

A múlt évi adatok szerint a többi játék jóval alacsonyabb forgalmat hozott össze. A hatos lottó 23, a skandináv 17 milliárddal zárt tavaly, a Kenó pedig alig több mint 5 milliárd forint bevételt termelt. 

Az adatokból az látszik, hogy a Kenó és a lottójátékok tartják a szintet, lényegében évet óta lényegében azonos forgalmat generálnak. Azaz a játékosok a többletet költik sorsjegyekre, másképp: a sorsjegyek nem a többi játék rovására növekedtek. Kérdés persze, hogy a jövőben milyen ütemű lesz a növekedés, a Buksza mindenesetre figyelni fog erre.  

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon

Korábbi Buksza-posztok: 

Lebuktatták a fogyókúragyilkost

40 kilós fogyás csoda nélkül

700 lóerő 500 millióért - a legdrágább használt autók

Havi 100 ezerrel nőtt a politikusok fizetése

Egyetlen állás fizet jobban a politikánál