Friss hírek a boltzárról: Lázár János állítólag azt mondta, tisztában van a kormány azzal, hogy a boltzár elbukna a népszavazáson. Lázár szerint ez kitaláció. Közben az elveszettnek hitt minisztériumi tanulmányt készítő cég egyik tulajdonosa pedig azt mondta, hogy a többség már 2011-ben sem támogatta a boltzárat. 

A Népszava egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője szerint a boltzár elbukna a népszavazáson. A lap szerint Lázár János erről a Szeretem Magyarországot Klub zártkörű tatai rendezvényén beszélt erről. (A klub alapszabálya szerint nem beszélnek az egyes rendezvényeken elhangzott előadásokról, így a tagok a lap információját nem erősítették meg.) A Miniszterelnökség a Népszava cikkére reagálva az Origóval azt közölte, a sajtóban megjelent kitalációkat és találgatásokat nem szeretnék kommentálni. 

Az Átlátszó blogja pedig megszólaltatta a vasárnapi boltzárról a Nemzetgazdasági Minisztériumnak 2011-ben tanulmányt készítő cég egyik tulajdonosát. Mátyási Sándor szociológus, egyetemi oktató a titokartási klauzulára hivatkozva kevés dolgot árult el, de annyit elárult, hogy a felmérésük eredményei „nagyon közel állnak” az Ipsos nemrég közzétett kutatásában szereplő adatokhoz, amelyek szerint a lakosság kétharmada nem támogatja a boltzárat. Mátyási azt is elmondta, felmérésük szerint a boltzár növelheti az autós forgalmat a a bevásárlóközpontok környékén, illetve azzal, hogy éppen a nagyobb értékű fogyasztási cikkek forgalma csökkenhet.