A Mol is benevez a mindennapi vásárlókért folyó versenybe. Az új boltláncnak többek között Dél-Budán, Zuglóban, Diósdon lesznek egyégei.

A Mol komolyabb szerepre tör a kiskereskedelmi szektorban. Új márkanév alatt üzletláncot épít - közölte a Bukszával a Mol, miután a társaság csütörtökön átadta a hálózat első egységét Dél-Budán.

A Fresh Corner névre keresztelt üzletek a Mol-kutakon kapnak helyett, és bővített választékot, mindennapi élelmiszereket kínálnak. Ha az új üzletek sikeresek lesznek, akkor a Mol bővíteni fogja a hálózatot - közölte a cég.

Zugló, Dél-Buda, M3-as

Az első kút a dél-budai Prielle Kornélia utcában nyílt meg,a következő két hónapban pedig további kilenc üzletet adnak át: Budapesten a Róna utcai, Fóti úti, Borszéki utcai és Vágány utcai kúton, míg vidéken a diósdi, valamint az M3-as autópálya Rekettyés és Görbeháza pihenőhelyeknél lévő két-két töltőállomáson lesz új üzlet. Róna utcai egység kivételével valamennyi bolt nonstop lesz.

A Buksza arról is érdeklődött, körülbelül mennyiért adnak majd népszerű termékeket a Fresh Corner-boltokban. Például a Koronás cukor kilója 199 forint, a 30 grammos Túró Rudi 99 forint, a Nagyi titka rétesliszt pedig 219 forintba kerül. Ez pedig azt mutatja, hogy a Fresh Cornerekben az nonstopokban jellemző átlagárak lesznek. Ezek elmaradnak a benzinkutak shopjaira jellemző magasabb áraktól, de meghaladják a kiskereskedelmi láncok akciós árait.

Nem a vasárnapi boltzár miatt építenek új hálózatot

A Buksza szerint a Mol lépése kézenfekvő a kiskereskedelem átalakulása, többek között a vasárnapi boltzár, illetve az OMV-kutakon megjelent Spar-egységek fényében, hiszen a benzinkutakra nem vonatkozik a boltzár. Ugyanakkor a társaság jelezte, hogy nem a boltzár miatt indult el az új üzletlánc, annak kialakításáról már tavaly döntöttek köze az új boltlánc elindításához.

"A magyar kormány vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos döntésétől függetlenül a Mol-csoportnak egy elég világos stratégiája van arra vonatkozóan, hogy a töltőállomásainkon ezentúl  a vevői igényeknek megfelelően, a minél teljesebb kiszolgálás érdekében bővítsük termék és szolgáltatás portfóliónkat" - válaszolta a Bukszának a Mol. A társaság jelezte, hogy az új kiskereskedelmi stratégiát a közép-kelet-európai régió piaci és vásárlói trendjei alapján tavaly kezdték el kialakítani. "Az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról szóló törvény pedig a magyar jogszabályi környezet sajátságos változását mutatja. A Mol töltőállomásait nem érinti a rendelkezés, hiszen a kúthálózatában lévő töltőállomások és az ott működő shopokat is vállalkozók üzemeltetik. Ez azt jelenti, hogy shopokat ugyanaz a szerződéses partner üzemelteti, aki magát a töltőállomást. Az összes Mol töltőállomás nyitva tart vasárnap, és a töltőállomásainkon lévő összes Mol Shop is nyitva lesz vasárnap" - áll a társaság válaszában.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Akár 7 millió forintért is lehet szigetet venni

Mekkora fizetést kapnak a fiatalok?

Ők keresnek a legrosszabbul Magyarországon

Hivatalos: a politikusok keresnek a legjobban Magyarországon

Az ország fele buszozik

Az egyik legszomorúbb statisztika