Bár a magyar ötös lottón is óriási összeget, 4,4 milliárdot lehet nyerni, az Eurojackpoton ennek többszöröse a főnyeremény. 

Péntek este hétig lehet az Eurojackpot nevű, Magyarországon is elérhető játékkal lottózni, ezzel benevezni a bruttó 90 millió eurós, jelenlegi árfolyamon 27,6 milliárd forintos főnyereményre. Ebből ugyan lejön az személyi jövedelemadó, nettóban így is bőven a többszöröse az magyar ötös lottó 4,4 milliárdos főnyereményének, több mint 20 milliárd forintot kaphat a szerencsés nyertes. 

Az Eurojackpoton 90 millió euró a maximális megnyerhető összeg, és a játék történetében először lehet ennyit elvinni. A Szerencsejáték Zrt. oldala szerint az Eurojackpot 2012-es indulása óta a legmagasabb nyeremény 61,1 millió euró volt. Ha a péntek késő esti - finnországi - sorosoláson nem viszik el a 90 milliós nyereményt, akkor az összeg nem halmozódik tovább. A 90 millió eurón felüli összeg a következő nyerőosztály nyereményalapját hizlalja. (Az eredeti cikkben félreérthetően fogalmaztunk, amikor azt írtuk, hogy, ha nincs nyertes, akkor a 90 millió euró kerül  kerül következő - azaz a második, az 5+1 találatosok - nyerőosztályába. 

Az Eurojackpottal egy alapjáték díja több mint 600 forint. 5 plusz 2 számot kell eltalálni a főnyereményhez, az esély  1:95 344 200-hoz. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Akár 7 millió forintért is lehet szigetet venni

Mekkora fizetést kapnak a fiatalok?

Ők keresnek a legrosszabbul Magyarországon

Hivatalos: a politikusok keresnek a legjobban Magyarországon

Az ország fele buszozik

Az egyik legszomorúbb statisztika