Bár egy felmérés szerint idén Warren Buffett érte e el a legjelentősebb vagyongyarapodást az amerikai milliárdosok között, a befektetési bankár a Bloomberg gazdaglistáján lemaradt a dobogóról. 

A Wealth-X kutatócég a napokban tette közzé az amerikai milliárdosok idei teljesítményéről szóló felmérését: a lista szerint Warren Buffett befektetési guru nyerte a versenyt: napi 37 millió dollárral, összesen 12,7 milliárd dollárral gazdagodott ebben az évben.

Warren Buffett Barack Obama amerikai elnökkel társalog (Forrás: Wikipedia) 

A második a Microsoft-alapító Bill Gates, a harmadik pedig a kaszinókat működtető Sheldon Adelson 11,5, illetve 11,4 milliárdos többlettel. A negyedik helyen a 11,3 milliárd dollárt termelő Jeff Bezos, az Amazon.com első embere, az ötödiken pedig 10,5 milliárd dolláros pluszt elkönyvelő Mark Zuckerberg Facebook-alapító található. 

Warren Buffett bár rengeteg pénzt termelt, a Bloomberg világ leggazdagabb embereit felsoroló, legfrissebb (pénteki tőzsdei záróárfolyamok alapján készített) listáján lemaradt a dobogóról.

Az első Bill Gates, aki 77,2 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. (Ez forintban értelmetlenül nagy összeg, 16 906 milliárd forint). A második a telekommunikációs szektorból hatalmas vagyont szerző mexikói Carlos Slim 71,2 milliárd dollárral. A harmadik a 64 milliárd dollárral rendelkező Amancoia Ortega, aki a Zara ruhamárkával tett szert a hatalmas összegre. Csak utána következik az amerikai milliárdosok idei versenyében a legtöbb pénzt termelő Warren Buffett, vagyona a Bloomberg szerint 59,9 milliárd dollár. Az ötödik az Ikea tulajdonosa, INgvar Kamprad, őt 50,7 milliárd dolláros vagyonnal tartja nyilván a Bloomberg. 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

A bukott gesztenyepürék listája

Krumpli, pürében

Kínzás lehet a földlabdás fenyőnek a karácsony

Miért pénzkidobás a lúgos víz?

Ezt a zsírégetőt el kell felejteni, mérgező lehet!

Cserpes vs. McDonald's: megmérkőznek a saláták