Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

160 ezer milliárd forintnál tartanak

A világ tíz leggazdagabb embere a hét elején több mint 565 milliárd dollárral rendelkezett. Ez 160 ezer milliárd forintnak felel meg, és jóval több, mint az egy évvel korábbi összeg.

A Buksza ismét elkészítette a gazdagmérleget, azaz a világ legvagyonosabb embereinek listáját a Bloomberg miliárdosindexe alapján. Az iszonyatos vagyonnal rendelkező, első tízben szereplő milliárdos közül mindössze ketten voltak, akik tavaly május végéhez képest buktak. Ingvar Kamprad Ikea-alapító vagyona 11 százalékkal 41,4 milliárd dollárra apadt, Az Egyesült Államokban egyik nagy ipari konglomerátumának (Koch Industries) tulajdonosai is veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni:, David Koch és Charles Koch vagyona 3-3 százalékkal 50,8 milliárd dollárral csökkent.

A listát továbbra is a Microsoft alapítója, Bill Gates vezeti, akinek a vagyona idén május 26-án 85,3 milliárd dollárra rúgott. Ez az egy évvel korábbi állapothoz képest 6 százalékos bővülést jelent.

0 Tovább

Hogyan gömbölyödtek a leggazdagabbak? - Bill Gates forintban naponta 15 milliárdra tett szert

A világ tíz legvagyonosabb embere 3 százalékkal 571 milliárd dollárra növelte vagyonát egy év alatt. Az Ikea tulajdonosa nagyot bukott, a listát vezető Bill Gates pedig jelentősen növelte vagyonát. A Microsoft alapítója forintban számolva naponta 15 milliárddal gyarapodott.

Összességében jó évet zártak világ legvagyonosabb emberei, akik a Bloomberg listáján szerepelnek.

Fotó: AFP/Don Emmert - Origo

2013. december 31-én 553 milliárd dollárt tett ki az összvagyonuk, ez aznapi árfolyamon 119,3 ezer milliárd forintnak felelt meg. Egy évvel később, 2014. december 31-én 571,1 milliárd dollárnál tartottak, ami 148 ezer milliárd forintnak felel meg. Tehát dollárban 3 százalékkal nőtt a vagyonuk, forintban számolva - a forint dollárral szembeni gyengülése miatt - jóval látványosabb, 24 százalékos volt a növekedés.

0 Tovább

Rengeteg pénzt kerestek

Egy hónap alatt 7 milliárd dollárral gyarapodott a leggazdagabbak vagyona. Egyedül az Oracle-tulaj bukott.

Bár a nemzetközi piacok többsége május 1-jén zárva volt, az amerikai porondon volt kereskedés. A záráskor feljegyzett árfolyamok alapján a Bloomberg gazdaglistáját vezető tíz milliárdos vagyona a március végéhez képest közel 7 milliárd dollárral 550,4 milliárd dollárra gyarapodott.

Ő Bill Gates, a leggazdagabb (Forrás: AFP/Don Emmert, Origo)

Forintban mérve 121 ezer milliárdról 123 ezer milliárdra nőtt az összvagyonuk, vagyis áprilisban munkanaponként átlagosan 66 milliárd forintot szedtek össze.

0 Tovább

Itt tartanak a gazdagok

Összesítve 10 miliárd dollárt bukott az első negyedévben a világ tíz leggazdagabb embere. A listát továbbra is Bill Gates vezeti, Warren Buffett befektető pedig visszavette a harmadik helyet. 
A világ tíz leggazdagabb embere rossz negyedévet zárt az összesített adatok szerint. Vagyonuk nagjából 20 milliárd dollárral csökkent, így a hétfői tőzsdezárás után 544 milliárd dollárral rendelkeztek, ami 121 ezer milliárd forintnak, azaz 121 billió forintnak felel meg. 

Forrás: Bloomberg
Január elejéhez képest négyen értek el növekedést. Köztük a listavezető Microsoft-alapító, Bill Gates vagyona 2 százalékkal gyarapodott, így megközelíti a 80 milliárd dollárt.
Rajta kívül pluszt ért el Warren Buffett befektetési bankár, aki 5 százalékos emelkedés után 64 milliárd dollárral zárt. Pluszban fejezte be a negyedévet Larry Ellison, az Oracle tulajdosa, valamint Sheldon Adelson kaszinómágnás is, előbbi vagyona 5 százalékkal 45,7, utóbbié 2,4 százalékkal 38 milliárd dollárra nőtt. 
Velük szemben veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a telekommunikációban utazó mexikói milliárdos Carlos Slim, valamint a Zara ruhaboltláncról ismert Amancio Ortega mellett a Walmart-birodalom egyik tulajdonosa, Christy Walton, valamint az Ikeáról ismert Ingvar Kamprad is. A Koch Industries ipari konglomerátum tulajdonosai, a Koch fivérek stagnálást értek el, fejenként 50 milliárd dollárjuk volt hétfőn, ami lényegében megegyezik a januári értékkel.  
Mivel Warren Buffett növekedést, Ortega viszont csökkenést ért el, így a befektetési bankár visszavette a harmadik helyet, amit január végén elveszített
Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon!
0 Tovább

121 billió forintnál járnak a milliárdosok + Magyarország vs. Bill Gates

A ruhamilliárdos Ortega tartja harmadik helyét, az Ikea tulajdonosa hátrébb csúszott. A tíz leggazdagabb vagyona már összesen 121 billió forintra rúg, de a magyar GDP megelőzi Bill Gates vagyonát. Frissült a gazdaglista.

A Bloomberg milliárdosokat felvonultató toplistáján változás történt január végér. A múlt évben rendre dobogós Warren Buffett befektetési bankár már decemberben a negyedik helyre került, és januárban sem tudott javítani. A harmadik helyen ugyanis a Zara ruhaboltlánc tulajdonosaként ismert Amancio Ortega áll. 


Forrás: Bloomberg

A pénteki tőzsdei záróárfolyamok alapján Bill Gates vezeti a rangsort 76,1 milliárd dolláros vagyonnal, a telekommunikációs cégeiből élő mexikói Carlos Slim a második 67,8 milliárddal. Ortega vagyona 60,5 milliárd dollárt tett ki pénteken, a korábbi bronzérmes helyét elvesztő Buffett vagyona pedig 58 milliárd dollárra rúgott. 

Ingvar Kamprad, az Ikea tulajdonosa is hátrébb került: decemberben még ötödik volt, a január végi listán azonban már csak a hetedik 48,7 milliárddal. A Koch Industries ipari konglomerátum tulajdonosai, a Koch fivérek előzték meg: Charles Koch és David Koch egyaránt 49,9 milliárd dollárral zárta a januárt.

A nyolcadik Larry Ellison, a vitorlázásba dollármilliókat ölő Oracle-tulajdonos 42,3 milliárd dolláros vagyonnal. 37,2 milliárddal a kilencedik a Walmart áruházlánc egyik tulajdonosa, Christy Walton, aki egyben a világ leggazdagbb nője ezzel a vagyonnal. A tizedik pedig Sheldon Adelson kaszinómágnás 36,2 milliárd dollárral. 


A tíz leggagzdagabb vagyona egyébként pénteken meghaladta az 526 milliárd dollárt. Ez forintban 121 ezer milliárd forintnak felel meg, a magyar GDP durván négyszerese. A listavezető Bill Gates vagyona forintban mérve 17 503 milliárdot teszi ki, szemben a 2012-es 28 048 milliárdos magyar GDP-vel. 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

Ezeket a játéktraktorokat vegye el a gyerektől!

Egyetlen foglalkozás fizet jobban a politikánál - Fejenként 1,2 milliót keresnek a politikusok

Mennyiért lehet úszni Budapesten? 

Negatív kamattal ketyeghet a közszolgák lakáshitele

Miért pénzkidobás a lúgos víz?

Ezt a zsírégetőt el kell felejteni, mérgező lehet!

Cserpes vs. McDonald's: megmérkőznek a saláták

0 Tovább

Rengeteg pénzük van

Bár egy felmérés szerint idén Warren Buffett érte e el a legjelentősebb vagyongyarapodást az amerikai milliárdosok között, a befektetési bankár a Bloomberg gazdaglistáján lemaradt a dobogóról.

A Wealth-X kutatócég a napokban tette közzé az amerikai milliárdosok idei teljesítményéről szóló felmérését: a lista szerint Warren Buffett befektetési guru nyerte a versenyt: napi 37 millió dollárral, összesen 12,7 milliárd dollárral gazdagodott ebben az évben.

Warren Buffett Barack Obama amerikai elnökkel társalog (Forrás: Wikipedia)

A második a Microsoft-alapító Bill Gates, a harmadik pedig a kaszinókat működtető Sheldon Adelson 11,5, illetve 11,4 milliárdos többlettel. A negyedik helyen a 11,3 milliárd dollárt termelő Jeff Bezos, az Amazon.com első embere, az ötödiken pedig 10,5 milliárd dolláros pluszt elkönyvelő Mark Zuckerberg Facebook-alapító található.

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek