Az Egyesült Államok bértoplistáján az orvosok állnak az élen: az első tízben kilenc szakorvos van, a sor végén a vendéglátósok állnak.

A Business Insider amerikai gazdasági online újság fizetés szerint sorba rendezte az amerikai szakmákat, foglalkozásokat. A hivatalos adatokra épülő statisztikából kiderül, hogy az Egyesült Államokban az orvosok mindent visznek.

Forrás: AFP/Jack Guez - Origo

Közülük is az altatóorvosoké a főszerep. Átlagosan évente több mint 230 ezer dollárt tehetnek zsebre, ami 53 millió forintos fizetést jelent átszámolva, ezzel pedig listavezetők. (A 

Az orvosok nyomasztó fölényét mutatja, hogy az első tízben kilenc szakorvosi állás található, egyetlen munka van a tízes listán, amely nem az orvostudományhoz kötődik. A vezérigazgatók ugyanis a tizedikek a rangsorban 178 ezer dolláros, átszámolva alig több mint 40 millió forintos fizetéssel.  

A legrosszabbul a vendéglátósok, köztük a gyorséttermi dolgozók, pénztárosok, és mosogatók keresnek. Éves átlagos bérük nem éri el a 20 ezer dollárt, 18,9-19,6 ezer dollár között mozog, ami 4-4,4 millió forintos fizetést jelent forintban. Vagyis, a lista élén álló orvosok egy hónap alatt többet kapnak, mint az utolsó helyen lévők. Az infografikán a különböző értékek megjelenítéséhez az adott osztop fölé kell irányítani az egeret.) 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Korábbi Buksza-posztok: 

Átverés a benzinkúton? Hogyan kerüljük el?

Melyik a világ legeredményesebb filmje? 

Tényleg beteg? Kérjen vissza 289 ezer forintot a NAV-tól!