A forintgyengülés betesz a Szigetnek. 

Most még 72 ezer forintért lehet bérletet váltani az idei Szigetre, amit a helyszínen majd 80 ezerért lehet megvásárolni - írja a NépszabadságAz egy napra szóló - helyszínen megvett - belépők ára a tavalyi 16 ezer forintról 18 ezer forintra emelkedik. 

Fotó: Origo

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője a lapnak azt mondta, hogy a lemezpiac összeomlása nyomán a fesztiválszervezők között árverseny alakult ki, ráadásul a fesztiválok száma is gyarapodott.

"A zenekarok ugyanis az élő koncertekből akarnak megélni, és a legnagyobb sztárok nem adják olcsón magukat. Van, akinek a gázsija évről évre 30-50 százalékkal nő, de a duplázódó-triplázódó fellépti díjra is van példa" - közölte Gerendai, aki azt is elmondta, a jegyárak emelését alig több mint 300 forintos euróval számolták, ám a forint gyengülése viszont olyan mértékű, hogy már 310-es árfolyamon is alultervezettnek tűnik a költségvetés. 

A cikk utal arra is, hogy a magyar látogatók 85 százaléka félárú diákjeggyel, és napijeggyel jut ki a rendezvényre már évek óta. A teljes cikket itt olvashatja el.