Az OMV szerint a benzinkútjain működő Sparok nyitva lehetnek vasárnap és éjszaka is. 

Fordulatokban gazdag a benzinkutas boltok sorsa. A vasárnapi boltzárról szóló eredeti jogszabály megengedte volna, a benzinkutakon működő boltok vasárnap, a többi napon pedig este 10 és reggel 6 óra között nyitva legyenek.

A parlament azonban a héten elfogadta azt a szabályt, amely szerint ezekre az üzletekre is vonatkozna a boltzár. A módosítás lényege leegyszerűsítve: azoknak a benzinkuztakon kialakított boltoknak is be kell zárniuk a kérdéses időszakban, amelyek nem árulnak üzemanyagot. Ráadásul ezek az üzletek - az NGM Bukszának adott válasza szerint - azzal sem kerülhetik a szabályt, hogy mondjuk flakonos kiszerelésben árult üzemanyagot árulnak - ahogy teszi azt sok-sok üzlet a motorolajokkal.

Tehát úgy tűnt eddig, hogy a benzinkutas Sparokra is vonatkozik a boltzár, a kérdésben érintett OMV szerint azonban mégis nyitva lehetnek az érintett boltok - írta csütörtökön a Világgazdaság. (A benzinkutas boltokra vonakozó szabályokról, az esetleges kiskapuról és az NGM álláspontjáról itt és itt olvashat részletesen.) 

Forrás: Buksza

Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta: az OMV úgy értelmezi a benzinkutas boltokra vonatkozó törvénymódosítást, hogy az továbbra sem tiltja meg az olyan OMV-töltőállomások boltjainak a nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája. Így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak. 

 

A cikk szerint az 169 OMV-kút közül 165-nak van boltja, ezeket pedig magyar kisvállalkozások üzemeltetik, és ez a cég szolgálja ki a vásárlókat, akár üzemanyagot vesznek, akár más terméket. Gepp szerint most egyébkén nyolc olyan OMV-kút van, amelyen Spar-emblémás bolt működik, és további kilenc helyszínen folynak átalakítások ebből a célból.

Gepp azt mondta: a Spar Magyarország Kft.-nek nincsenek üzletei a cég töltőállomásain, hanem a kutat üzemeltető vállalkozó árusítja a boltlánc termékeit is. A boltok a fő, de nem kizárólagos beszállítója a Spar, és ez nem érinti a tulajdonosi és üzemeltetői struktúrát - tette hozzá. A cikk szerint tehát hiába módosította a parlament a kereskedelmi törvényt a napokban úgy, hogy a Spar ne jelenhessen meg a kutaknál nyitva tartó üzletekkel, az OMV álláspontja szerint nyitva lehetnek ezek az üzletek.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Az NGM szerint esélytelenek a sparos kutak

Az OTP megkezdte a devizahitelesek kifizetését

Szesztilalmas trükk vs. vasárnapi boltzár

Megmenekülhetnek a benzikutas Sparok?