A kérdés, hogy lesznek-e további kutak, ahol megveti a lábát a élelmiszerlánc. Logikus lenne. 

A XI. kerületi Kondorosi út és a Fehérvári út kereszteződésében lévő benzinkútra napok óta ki van aggatva egy molinó, amely szerint a Spar boltot nyit a benzinkúton (a volt shop helyén), vasárnap pedig lázas nyitás előtti készülődés folyt a boltban. Az üzlet hétfőn - október 14-én nyit -, ezért az árakról még nem lehet tudni. A Buksza a napokban látogatást fog tenni az üzletben, akkor majd erre is fény derül. Mindenesetre a benzinkút korábbi boltjának árait nem lesz nehéz alulmúlni. 

A korábbi választék is változik, lesz kenyér, tej, más alapvető élelmiszerek is. Emiatt a Spar lépése a környékbeli boltosoknak jelent kihívást. Annál is inkább, mert a benzinkúton nyíló boltnál kényelmesen lehet parkolni, nem beszélve arról, hogy a bejáratnál látható matrica szerint nonstop nyitva lesz.

Azt egyelőre nem tudni, egyedi megoldásról van-e szó vagy a Spar további benzinkutakat szeretne bevonni a hálózatba. Utóbbi logikus lépés lehet, mindkét fél számára.

A Spar kikerülheti a plázastopból adódó macerát és növelheti a hálózatát. (Az OMV 170 benzinkutat üzemeltet országszerte.) A benzinkutak számára pedig azért lehet jó lehetőség, mert bár a kialakított boltok fontos bevételi forrást jelentettek, a forgalombővülésnek gátat vetett egyrészt, hogy a magas benzinár miatt egyre kevesebben ültek autóba, így egyre kevesebben tankoltak, másfelől ezekben a boltokban meglehetősen magasak voltak az árak. A Sparral való együttműködés tehát az autót nem használók számára is alternatívát jelenthet. 

Korábbi posztok a Bukszán:

Mennyit ér Magyarországnak a foci?

Ebben jobb Budapest Párizsnál

Megújult a slágerbankjegy

Árcsökkentéssel bántott meg ügyfeleket a Vodafone