Az Egyesült Államokban egy kutyatartó perre készül a Purina egyik terméke miatt, mert szerinte veszélyesek lehetnek. Az érintett tápok Magyarországon is kaphatóak. 

Az amerikai sajtóban - többek között a Boston Globe-ban -  a napokban jelent meg egy hír, amely szerint egy kaliforniai gazda beperelné a Nestlét, mivel szerinte a cég állateledelek gyártó ágazata, a Purina a kutyákra veszélyes tápot forgalmaz. 

Fotó: Buksza

A pert kedzeményező gazda három kutyája lett beteg, az egyikük meghalt, a vizsgálat szerint belső vérzésre volt. Valamennyi kutya ugyanazt az eledelt, a Benefult ette, ezért gyanakszik a gazda arra, hogy a tápban lehet a hiba. Az eset nem egyedülálló, az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint 3 ezer kutyatartó tett interneten keresztül bejelentést, azt állítják, hogy többek között belső vérzést, májkárosodást okozhat a kutyatáp. 

 

A Nestlé magyarországi cége az esetről a Dívány.hu-nak azt mondta: "A Nestlé Hungária Kft. nem forgalmazza Magyarországon a Beneful márka termékeit. A Beneful kiváló minőségű, tápláló állateledel, amelyet kutyák milliói esznek nap mint nap. A Nestlé Purina elkötelezett a vásárlók és kedvenceik iránt, termékeit a legszigorúbb takarmánybiztonsági és minőségi kritériumok szerint gyártja illetve forgalmazza, így továbbra is garantálja a Beneful tápok kiváló minőségét."

A kutyatápot a Nestlé jónak tartja, és hivatalos intézkedés egyelőre nincs arról, hogy bármilyen problémát okozna a kutyáknál az eledel. A cég nyilván csak akkor kényszerül lépésekre, ha bizonyítottá válik, hogy valóban veszélyes a Beneful.  

Lehet kapni

Annak ellenére, hogy a Nestlé Hungária Kft. hivatalosan nem forgalmazza a Benefult Magyarországon, a termék elérhető. Például a Müller drogérialánc üzleteiben, 1590-1890 forintért kapható a 1,5 kilós kiszerelés. A Buksza pont a napokban vásárolt egy csomagot. Egyébként teljesen feleslegesen, mert a kutyánknak (Szusi) nem ízlett. 

Szusinak nem ízlett a termék - Fotó: Buksza

A Buksza kedd éjszaka elküldött e-mailben megkérdezte a Müller magyarországi leányvállalatának vevőszolgálatát, hogy terveznek-e bármilyen lépést (például visszahívás) a Beneful tápokkal az amerikai eset miatt, illetve a Beneful tápokat vásárlóknak visszaadják-e a pénzt. A cég közölte: "Amennyiben az üggyel kapcsolatosan hivatalos megkeresés érkezik a hatóságok részéről, természetesen megtesszük a szükséges lépéseket." Ez lényegében azt jelenti, ha bebizonyosodik a Beneful kutyatáp veszélyessége, akkor a Müller is száműzi a polcokról a terméket, addig azonban ott maradnak. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Vasárnaptól változtat a Lidl

A gatyája is rámehet a feledékenységre

Így adózik a cigi

Így néz ki az új 20 eurós

Munkanélküiség, ahogy még nem látta

Komplett falu kiadó