A Magyar Nemzet szerint 13 veszteséges üzletre kerülhet lakat februártól. A Tesco a Bukszával közölte, nem kommentállja a médiában megjelent spekulációkat. 

Február elejétől  13 veszteséges egységét bezárja a több mint 200 boltot működtető magyarországi Tesco, és az Az év további részében újabb bezárásokat tervez - írja a szombati Magyar Nemzet a cég belső köreiből kiszivárgott információkra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a magyar Tesco vezetői ezt a héten közölték a régiós vezetőkkel.

A Buksza szombat reggel megkérdezte a Tescót, igaz-e a hír, az áruházlánc pedig közölte: a Tesco ahogy a múltban sem, így ezúttal sem kommentálja a médiában megjelent spekulációkat.  

Fotó: Origo

A Magyar Nemzet a héten írt arról, hogy már az idén lehúzhatják a rolót a Tesco veszteséges üzletei. Elsősorban a felügyeleti díj hatvanszorosára emelése miatt lehet szükség az intézkedésre, de a vasárnapi zárva tartás sem kedvez a vállalatnak.A lap akkor arról is írt, hogy a lépések miatt 500-600 dolgozó munkahelye kerül így veszélybe.

A Tesco anyavállalata a héten pedig közölte, hogy jelentős átalakításokat tervez. Egyfelől boltbezárásokra készül, lemond több áruház létesítéséről és csökkenti az árait, ám ezek a lépések a vállalat tájékoztatása szerint csak a nagy-britanniai céget érintik. A Tesco akkor nem jelezte, hogy külföldön, így Magyarországon boltezárásokra készülne. 

Az anyavállalat bejelentéséről és az új stratégiájáról az Investor.hu azt írta, szükség volt a lépésre, hiszen július óta öt profit figyelmeztetést közzétett a társaság, ami a befektetők már igencsak megelégelhettek. A Tesco intézkedései azonban nem győztek meg mindenkit a piacon, pénteken szintén az Investor.hu számolt be arról, a világ egyik meghatározó hitelminősítőjének véleménye szerint sok időt vehet igénybe a Tesco talpra állítása, ezért a bóvli kategóriába vágta vissza a brit áruházlánc adósságának minősítését. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Áfacsapda: büntetik az olvasókat

Megtámadták a banánt

80 ezer forint eltűnt a bukszánkból

Méregdrága lett a dollár

Kopassza meg az államot adókedvezményekkel

Egy csomó pénzt hagyunk a NAV-nál feleslegesen

Kitágul az eurózóna, Magyarország nem kíváncsi rá