Váltott a Tesco, péntek helyett csütörtöktől indítja a legtöbb akcióját, s feltehetően a többiek sem akarnak majd lemaradni. Amúgy a cég rég nem látott, kétszámjegyű lisztárral jött elő.  

Átrendezheti a vásárlói szokásokat a Tesco új lépése. A legtöbb élelmiszerlánchoz hasonlóan eddig pénteken kezdődtek a legjelentősebb tescós akciók. Ez nem is csoda, a GfK Piackutató egy korábbi felmérése szerint a heti teljes forgalom 20-20 százaléka pénteken és szombaton folyik be az élelmiszerláncok kasszájába. Mostantól azonban csütörtöktől kezdődik az akciós hétvége az áruházlánc boltjaiban. 

A heti forgalomból eddig 15 százalékkal részesedő csütörtök felzárkózhat a Tesco lépése nyomán, mert valószínűsíthető, hogy a forgalom alapján piacvezető céget a konkurensek is követik majd. Ezáltal pedig a pénteki, szombati tumultusok is enyhülnek. 

Mélybe küldték a liszt árát

A Tesco nagyon alacsony lisztárral igyekszik becsábítani csütörtöktől a vásárlókat. Klubkártyával 100 forint alatti áron adja a finomliszt kilóját, kártya nélkül pedig egy tízessel többért. Ez nagyon alacsony árat jelent: a Buksza által az elmúlt hónapokban felkeresett áruházakban, boltokban a legjobb akciós ár is 119 forint volt.

A KSH inflációs adatai szerint a liszt átlagos fogyasztói ára az idén 175-182 forint között mozgott. A KSH idősoros statisztikái szerint egyébként legutóbb 2006-ban volt az átlagár 100 forint alatt, abban az évben átlagosan 75 forintba került a finomliszt kilója.