Egy új önkormányzati rendelet szerint tilos a józsefvárosi piacokon és azoktól 200 méterre szeszes italt árulni.

Bár a piacokról szóló törvény a jövedékiadó-törvény szabályainak megfelelően engedélyezi, hogy a piacok területén lehessen szeszes italt árulni. A Fehérvári úti piacon is vannak kocsmák, szeszt áruló standok. 

A Józsefvárosban azonban a jövőben tilos lesz a piacon alkoholos italokat árulni. Sőt, a piacoktól, így az új, a közeljövőben megnyiló Teleki téri piacon és 200 méteren belül nem lehet szeszes italt árulni, kínálni.

A Józsefvárosi Önkormányzat március elején fogadta el a piacokról szóló szóló rendeletet, amely az alkoholtilalmat bevezeti a piacokon. 

"Tilos a piac egész területén és a piac területének bármely pontjától 200 méter
távolságon belül a közterületen palackozott és kimért szeszęs italt árusítani és fogyasztani. Az erre irányuló felszólítást a bérlők kötelesek az üzletben és az üzlet kirakatában, vagy ajtaján jól látható helyre kifüggeszteni. A szeszesital-árusítási tilalom alól kivétel nem adható" - ez áll szó szerint a rendelet vonatkozó paragrafusában. Az indoklás nagyon szűkszavú: "a szeszesital-árusítás, -fogyasztás tilalmának szabályai kerülnek szabályozásra". 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon!