A Transformers negyedik részét szinte minden kritikus egyöntetűen utálta. A mozifilmek idei versenyén mégis diadalt aratott. 

A Buksza már nyáron írt a Tranformers negyedik részéről, és a robotfilmsorozat összesített bevételéről. Most újra előkerült a film, mivel az idei mozifilmek bevételi versenyét utcahosszal nyerte a Box Office Mojo statisztikái szerint.

Forrás: UIP Dunafilm

A robotos film világszerte 1,09 milliárd dollárt (279 milliárd forint) termelt, ami 315 millió dollárral (80,6 milliárd forint) haladja meg A galaxis őrzői marveles képregény-feldolgozás 772 millió dolláros (198 milliárd forint) eredményét. Az Egyesült Államokban egyébként fordított volt a helyzet: a Transformers csak 245 millió dollárt (63 milliárd forint) hozott, szemben A galaxis őrzői 332 millió dollárt (85 milliárd forint) ért el.) Visszatérve a világranglistához. A harmadik a Disney boszorkányos filmje, a Demóna, amely 757 millió dollárjával (194 milliárd dollár) alig maradt el A galaxis őrzőitől. (Az Origo Filmklubjának Tranformers-kritikáját itt olvashatja el, A galaxis őrzőiről szólót itt, a demónás kritika pedig itt található.)

A ranglistán az X-Men idei epizódja lett a negyedik, az ötödik pedig az Amerika kapitány lett, előbbi 746 millió dolláros (191 milliárd forint), utóbbi pedig 714 millió dolláros (183 milliárd forint) bevételt ért el. Bár még egy hét hátravan, a sorrend jó eséllyel nem fog megváltozni.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Mi lesz a beragadt szabadsággal? Jár érte pénz?

A világ legdrágább fotója

Kik adnak 50 ezerrel nagyobb fizetést?

Ezek a kormány kedvenc települései

Menük pokoli árakon

Hány forintos játszma a boltzár?