Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezt néztük a moziban az idén - Hiába gyűlölték a győztest

A Transformers negyedik részét szinte minden kritikus egyöntetűen utálta. A mozifilmek idei versenyén mégis diadalt aratott. 

A Buksza már nyáron írt a Tranformers negyedik részéről, és a robotfilmsorozat összesített bevételéről. Most újra előkerült a film, mivel az idei mozifilmek bevételi versenyét utcahosszal nyerte a Box Office Mojo statisztikái szerint.

Forrás: UIP Dunafilm

A robotos film világszerte 1,09 milliárd dollárt (279 milliárd forint) termelt, ami 315 millió dollárral (80,6 milliárd forint) haladja meg A galaxis őrzői marveles képregény-feldolgozás 772 millió dolláros (198 milliárd forint) eredményét. Az Egyesült Államokban egyébként fordított volt a helyzet: a Transformers csak 245 millió dollárt (63 milliárd forint) hozott, szemben A galaxis őrzői 332 millió dollárt (85 milliárd forint) ért el.) Visszatérve a világranglistához. A harmadik a Disney boszorkányos filmje, a Demóna, amely 757 millió dollárjával (194 milliárd dollár) alig maradt el A galaxis őrzőitől. (Az Origo Filmklubjának Tranformers-kritikáját itt olvashatja el, A galaxis őrzőiről szólót itt, a demónás kritika pedig itt található.)

A ranglistán az X-Men idei epizódja lett a negyedik, az ötödik pedig az Amerika kapitány lett, előbbi 746 millió dolláros (191 milliárd forint), utóbbi pedig 714 millió dolláros (183 milliárd forint) bevételt ért el. Bár még egy hét hátravan, a sorrend jó eséllyel nem fog megváltozni.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Mi lesz a beragadt szabadsággal? Jár érte pénz?

A világ legdrágább fotója

Kik adnak 50 ezerrel nagyobb fizetést?

Ezek a kormány kedvenc települései

Menük pokoli árakon

Hány forintos játszma a boltzár?

0 Tovább

Melyik a világ legeredményesebb mozifilmje? - Bénáznak a legdrágábbak

A Buksza a bevételek és a gyártási költségvetés alapján rangsorolta a világ legdrágább filmjeit. Ebben az összevetésben a legköltségesebb film messze nem a legjobb.

A Business Insider amerikai gazdasági lap a méregdrága filmek közé tartozó Tranformers-sorozat negyedik részének nyári bemutatója apropóján a napokban összeszedte a filmtörténelem harminc legnagyobb költségvetéssel készült filmjét.

Mivel a lista élmezőnye alig változott az Origo 2012-ben készített összállításához képest, ezért a Buksza az óriási büdzsével készült filmeket eredményességük (hatékonyságuk) alapján rangsorolta, létrehozva egy sikerindexet, amely az filmek bevételének és gyártási költségének hányadosaként jött ki. A sikerindex azt mutatja meg, hogy az adott film a költségvetésének hányszorosát (hány százalékát) hozta vissza. Így teljesen más lett az eredeti sorrend.

A világ legeredményesebb filmje az Avatar - Fotó: Origo

Bár a Karib-tenger kalózai-franchise 2009 -ben készült harmadik része (A Karib-tenger kalózai: A világ végén) számít a világ legdrágább filmjének a maga - inflációval együtt számolt - 341,8 milliárd dolláros (76,8 milliárd forint) költségvetésével, ám a büdzsének csak alig több mint a háromszorosát (sikereindex: 322 százalék) termelte ki. Ezzel pedig csak a középmezőnyben kapott helyet az eredményességi listán.

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek