George Lucas csak a második a listán, Leonardo DiCaprio pedig a tizedik. 

A legnépszerűbb hollywoodi sztárok jelentős vagyonnal rendelkeznek, sokan közülük műkincsekben tartják annak egy részét. A Business Insider amerikai gazdasági lap - a Wealth-X segítségével - rangsorolta a hollywoodi műgyűjtőket. 

DiCaprio csak a tizedik a listán 10 millió dolláros gyűjteményével - Forrás: Origo

Az első a listán David Geffen filmmágnás, aki többek között az Interjú a vámpírral című film producere volt. Becsült teljes vagyona 7 milliárd dollárra rúg, ennek a harmada, 2,3 milliárd dollár van műkincsekben. 

 

A Csillagok háborúja-sorozat ötlegazdája, rendezője George Lucas a második helyen áll: 6,4 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkezik, ezen belül a műkincsek értéke 600 millió dollárra rúg.

Steven Spielberg (E.T., Jurassic Park stb.) a negyedik helyen áll, 3,2 milliárd dolláros teljes vagyonának 7,5 százalékát tartja műkincsekben, így azok becsült értéke 240 millió dollár. A listán szerepel tovább Jack Nicholson, Brad Pitt, valamint Leonardo DiCaprio is. (Az alábbi adatgrafikán a hollywoodi sztárok műkincsvagyonának és teljes vagyonának becsült értéke látható.) 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Akár 7 millió forintért is lehet szigetet venni

Mekkora fizetést kapnak a fiatalok?

Ők keresnek a legrosszabbul Magyarországon

Hivatalos: a politikusok keresnek a legjobban Magyarországon

Az ország fele buszozik

Az egyik legszomorúbb statisztika