A Siku német játékgyártó három távirányítású modelljének akkumulátora tűzveszélyes lehet, ezért visszahívja azokat. Meglehetősen drága termékekről van szó, az egyikük például 70 ezer forintért rendelhető az egyik online játékáruházban. A cég közölte, visszafizeti a vételárat. 

A Siku játékmodellek közül háromnak - két traktor és egy rakodógép - az akkumulátora meghibásodhat, túlzottan felmelegedhet - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. 

Ezek a veszélyes termékek (John Deere lánctalpas traktor cikkszám: 6761, 6762 vagy 6763, John Deere 8345R, cikkszám: 6771, 6772 vagy 6773, Fendt homlokrakodó cikkszám: 6769 - Forrás: NFH 

A játékmodellek gyártója, a német Sieper visszahívja a termékeket, egyúttal kéri a vásárlókat, hogy ne használják azokat és ne engedjék, hogy a gyerekek játszanak velük. A gyártó azt is kéri, hogy az érintettek vegyék ki az akkumulátort a játékkokból, és a termékeket (töltővel, távvezérlővel, akkumulátorral, távvezérlővel együtt) vigyék vissza oda, ahol vették, vagy közvetlenül a gyártónak küldjék vissza.

A Sieper garantálja, hogy a vevők viszakapják a pénzüket. "Rendkívül sajnáljuk, hogy meg kellett tennünk ezt a fogyasztóvédelem szempontjából szükséges lépést" - közölte Britte Sieper. a Sieper GmbH ügyvezető igazgatója.

Amúgy igen drága termékekről van szó, az egyik traktor 70 ezr forintért rendelhető az egyik online játékáruházban. 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

Mennyiért lehet úszni Budapesten? 

Negatív kamattal ketyeghet a közszolgák lakáshitele

A bukott gesztenyepürék listája

Krumpli, pürében

Kínzás lehet a földlabdás fenyőnek a karácsony

Miért pénzkidobás a lúgos víz?

Ezt a zsírégetőt el kell felejteni, mérgező lehet!

Cserpes vs. McDonald's: megmérkőznek a saláták