Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezeket hagyjuk a polcon! - a bukott áruk listája

Gyermekkabátok, kesztyűbábok és golyók a betiltott áruk idei listáján. Íme:

1. Yo-yo labda

A 4 centi átmérőjű tömör gumilabdához rögzített madzag a gyermek nyaka köré tekeredve fulladást okozhat.


Forrás: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

2. Supercolor buborékfújó

Egy féldecis buborékfújóról van szó, amelynek kupakjában golyós ügyességi játék van. Játék során a gyermek bőrére kerülhet a szappanoldatból, ami mikrobiológiai fertőzést okozhat. A hatóság szerint fennáll az egészségkárosodás súlyos kockázata.


Forrás: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

0 Tovább

Ezeket a játéktraktorokat vegye el a gyerektől!

A Siku német játékgyártó három távirányítású modelljének akkumulátora tűzveszélyes lehet, ezért visszahívja azokat. Meglehetősen drága termékekről van szó, az egyikük például 70 ezer forintért rendelhető az egyik online játékáruházban. A cég közölte, visszafizeti a vételárat.

A Siku játékmodellek közül háromnak - két traktor és egy rakodógép - az akkumulátora meghibásodhat, túlzottan felmelegedhet - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Ezek a veszélyes termékek (John Deere lánctalpas traktor cikkszám: 6761, 6762 vagy 6763, John Deere 8345R, cikkszám: 6771, 6772 vagy 6773, Fendt homlokrakodó cikkszám: 6769 - Forrás: NFH

A játékmodellek gyártója, a német Sieper visszahívja a termékeket, egyúttal kéri a vásárlókat, hogy ne használják azokat és ne engedjék, hogy a gyerekek játszanak velük. A gyártó azt is kéri, hogy az érintettek vegyék ki az akkumulátort a játékkokból, és a termékeket (töltővel, távvezérlővel, akkumulátorral, távvezérlővel együtt) vigyék vissza oda, ahol vették, vagy közvetlenül a gyártónak küldjék vissza.

1 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek