Telefonon kérjünk minél több árajánlatot, mielőtt bármilyen szerelőt hívunk a lakásba! Így akár több mint 10 ezer forintot spórolhatunk.  

Újra előkerültek a gázszerelők.  Korábban a Buksza írt ról, hogy ugyanannak a cégnek az egyik szerelője több mint 100 ezer forintos cserét javasolt, míg a később kijövő kollégája 6 ezer forintból megoldotta a problémát

Most a Buksza újonnan bérelt ingatlanába volt szükség rájuk. A lakásban ugyanis régóta nem laktak, így gázkészülékek felülvizsgálatra szorultak. A feladat egy cserépkályha, és két konvektor ellenőrzése volt. A Buksza e-mailen keresett és felhívott több gázkészülék-felülvizsgálattal, -szereléssel foglalkozó céget, hogy egy-ét napon belül (mindkettő hétköznap) tudnának-e jönni. Öt cégből néggyel sikerült felvenni a kapcsolatot. 

Ötödik? Nem megyek...

Persze számos jó és rossz történet van a különböző szerelőkről, közülök is az egyik legjobb, amelyet a Buksza egyik olvasója mondott a gázszerelős sztorira reagálva:

Olvasó: Ki tudna jönni megszerelni a mosógépet?

Mosógépszerelő: Hányadikon van a lakás?

Olvasó: Ötödik. 

Mosógépszerelő: Lift van? 

Olvasó: Nincs. 

Mosógépszereplő: Akkor nem megyek. 

Végülis. 

Az árak irreálisan nagy szórás mutattak, főleg, hogy szimpla átvizsgálásról van szó. 5 ezer forinttól 17 ezer forintig terjedt a skála, négy ajánlat volt 10 ezer felett ez csak a a kiszállási díj. (Egy, a Nagyörúton belüli budpesti lakásról beszélünk.) 

A széles skála azért meglepő, mivel egy teljesen szimpla átvizsgálásról volt szó, tehát a szolgáltatás minőségében igen komoly különbség nem lehet.

Az "ötezer forintos" szerelő jött ki végül, a cserépkályhát igen komoly szitkozódások közepette beüzemelte. A konvetorok közül az egyikre azt mondta életveszélyes, be sem szabad kapcsolni, le kellene szerelni, a másiknak a gyújtószerkezete nem működik. Megbeszéltük, hogy visszajön leszerelni a rossz konvektort és a másikat pedig megjavítani, s akkor csak a szerelésért kér pénzt, ötezer forintos kiszállási díj nem lesz. 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

Mely városok állnak jobban Budapestnél?

Éremmatek Szocsiban

Egyetlen foglalkozás fizet jobban a politikánál

Negatív kamattal ketyeghet a közszolgák lakáshitele

Miért pénzkidobás a lúgos víz?

Magyarország vs. Bill Gates

Cserpes vs. McDonald's: megmérkőznek a saláták