A világ legvagyonosabbjai 5,4 billió dollárral rendelkeznek, ez 1318 billió forintnak felel meg.

Továbbra is jól megy a gazdagoknak - derül ki az Oxfam szegénység felszámolásáért küzdő nemzetközi szervezet friss összeállításából, amelyet a CNN Money idézett.

Kevés a nő a leggazdagabbak között

A világ leggazdagabb emebereinek vagyona az elmúlt 4 évben 124 százalékkal 5,4 billió dollárra emelkedett. Ez nagyon nagy összeg: 1318 billió forintnak felel meg, ami a magyar GDP durván negyvenszerese. (Számmal egyébként így néz ki: 318 000 000 000 000) Az összeállítás szerint a világ 85 legvagyonosabb emberének több pénze van, mint a világ szegényebb felének összesen.Az elitben kevés a nő: a 30 leggazdagabb között mindössze hárman vannak.

Rossz eredményt mutat a felemelkedési ráta: az Egyesült Államokban a szegénynek születtettek fele felnőttkéntis szegény marad, Peruban rosszabb az arány, ott a szegény gyerekek kétharmada lesz szegény. 

Dániában eltüntetik a szényeket

Dánia azonban kiemelkedő eredmény ért el: 7 szegénységben nevelkedett gyerekből mindössze egy marad szegény felnőttként.

(A felmérést hivatkozó CNN-es link technikai okokból a fenti szövegben nem szerepel, de itt elolvasható: http://money.cnn.com/2014/10/29/news/economy/billionaires-oxfam/)