Magda Eszter - Csernátony Csaba

A szlovákoknál és a románoknál boldogabbak vagyunk, az osztrákok, a szlovének és a lengyelek azonban előttünk vannak. A világranglistát a paraguayiak vezetik, a szíriaiak pedig az utolsók. 

A Paraguayban élő emberek a legboldogabbak – derül ki a Gallup közvélemény-kutató intézet új globális felméréséből.

Paraguay egyik leghíresebb embere: Larissa Riquelme modell 2010-es focivébén készült képei bejárták a világsajtót - Forrás: Origo

A Gallup a világ 138 országában arra várt választ az emberektől, boldogok voltak-e előző nap. Emellet azt, hogy nevettek-e, mosolyogtak-e, kipihentek voltak-e, tanultak-e valami újat. Minél többen válaszoltak igennel, annál magasabb pontszámot kapott az adott ország. 


Érdekes, hogy az első tízben döntően latin-amerikai országok szerepelnek, az európai országok közül egyedül Dánia fért be a legjobbak csapatába.

A régiós és szomszédos országokat nézve a magyaroknál az osztrákok, a lengyelek és a szlovének vallották boldogabbnak magukat, a szlovákokat és a románokat megelőztük, ahogy a horvátokat, szerbeket, ukránokat is. 

A legrosszabbul Szíria szerepelt, ami nem csoda a háborús helyzet miatt. Az már érdekesebb, hogy a legszomorúbb országok közé került Litvánia is. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon

Korábbi Buksza-posztok: 

Még szigorúbb pálinkaszabály jöhet

Nyithatatlan autót kínálnak

Iszol te eleget?

Válj el másképp!

Veszélyben az Ötöslottó trónja