A budapesti koncertre tízezerért lehet bejutni, a franciaországira már sehogy, Belgrádban és Szófiában viszont olcsóbb, a nyugat-európai városokban pedig jóval drágább a jegy. 30 év alatt pedig 80-szorosára drágult a budapesti belépő. 

Június elején jön Budapestre az Iron Maiden. A hír megjelenése után elterjedt, hogy irreálisan magasak lesznek a jegyárak, több kommentelő szerint a színpad elé szóló jegy 25 ezer forintos ára túlzás. A koncertre egyébként a legolcsóbb jegy 9900 forint.  Ez nem kevés, ahogy 25 ezer forintos összeg sem, de irreális árakról szó sincs. A Buksza most megvizsgálta, a zenekar többi koncertjére mennyiért lehet a legolcsóbban bejutni.

Forrás: Origo

A franciaországi Hellfestre már semennyiért, mert a jegyek elfogytak, amúgy 79 euróba, azaz 25 ezer forintba kerültek a belépők. A turné legdrágább állomása az Egyesült Királyságban lesz: a háromnapos Sonisphere fesztiválra 180 angol font, közel 70 ezer forint a belépő.

Nem sokkal olcsóbb a németországi Rock am Ring fesztivál, amelyre 213 euróért - 66 ezer forintért - lehet jegyet vennni, a harmadik legdrágább jegy szintén egy fesztiválra szól, a svájci Interlakenben tartandó Greenfieldre 198 svájci frankért kapható a jegy, ez 50 ezer forintos kiadás. 

Forrás: Origo

Bolognában is fellépnek, ami azért különleges helyszín, mivel az énekes Bruce Dickonson ott lépett fel először az együttessel 1981-ben. A Budapesttől 200 kilométerre lévő nickelsdorfi Novarock fesztiválra 126 euró a jegy, ami 40 ezer forintos tétel.

Hozzá kell tenni, hogy a fesztiválokra szóló jegy árát az is magyarázza, nem egy koncertre szólnak, hanem a fesztivál többi koncertjére is, a Novarockon például fellép a Black Sabbath is.

A kelet-európai fellépéseken olcsóbban lehet részt venni. A legolcsóbb budapesti jegynél csak a belgrádi és a szófiai belépőhöz lehet alacsonyabb áron hozzájutni: előbbi alig több mint 8 ezer forintba kerül, a bulgáriai koncertre pedig 9500 forintnak megfelelő bolgár levát kell fizetni. A lengyelországi Poznanban közel 12 ezer forintba, a csehországi Brnóban pedig 15 ezer forintba kerül a program.

1984

Az Iron Maiden egyébként épp húsz éve járt Magyarországon. Az akkor még létező Budapest Sportcsarnok parkolójában tartott koncertre 120 forint volt a jegy, azaz több mint nyolcvanszorosára drágult.

Forrás:Hammerworld.hu

Az inflációnál nagyobb mértékben emelkedett a jegy ára: ami ugyanis 1984-ben 120 forint volt, azért az inflációt figyelembe véve manapság több mint 3 ezer forintot kellene fizetni. 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

Ezek Budapest legdrágább kéglijei

Sokszor a kukában végzi, pedig hasznos lehet

Mely városok állnak jobban Budapestnél?

Véget vetnek a hőpapíros garanciatrükknek

Egyetlen foglalkozás fizet jobban a politikánál