A Rudas fürdő 140 millióból kap villamosmegállót. 

A Budavári Önkormányzat által a Rudas fürdő előtti villamosmegállóra kiírt közebeszerzési pályázaton a budapesi Pentavia Kft. közel 140 millió forintos ajánlattal lett a befutó - derül ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából

Valahol itt lesz a megálló - Forrás: Google Maps

Az ominózus villamosmegállóhoz 330 négyzetméter utat kell felbontani, 350 köbméter földet kell elvinni, valamint 230 négyzetméter kőburkolatot kell letenni. Emellett - jelentsen ez bármit - "intenzív zöldfelületet" kialakítása is szerepel a vállalásban. Továbbá 13 jelzőtáblát telepítenek, két utasvárót és pernokat építenek a beruházás során. 

 

A villamosmegállót építő Pentavia egyébként jól működő, tekintélyes nyereséget elérő cégnek tűnik a nyilvános cégadatok alapján.

Az Opten cégadatbázisa szerint a 60 főnek munkát adó társaság 2013-ban 8,8 milliárd forintos nettó árbevétel mellett több mint 1 milliárd forintos adózott eredményt ért el. 2012-ben 5,5 milliárd forintos nettó árbevétel mellé társult 1 milliárd forintot meghaladó nettó eredmény. Egy évvel korábban - 2011-ben - pedig a nettó árbevétel 9,6 milliárd forintra rúgott, a nettó nyereség pedig 1,6 milliárdot tett ki. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Az ország fele buszozik

Nagyon jól járunk a bankkártyás szigorral

Az OTP megkezdte a elszámolást - első körben 100 milliárddal

Esélytelenek a spéci Sparok

Hihetetlen dollárárak jönnek

Szesztilalmas trükk vs. vasárnapi boltzár

Komplett városok kerülhetik ki a boltzárat