A dohányboltok többsége - legalábbis ahol a Buksza megfordul - árul kávét. A többség azonban műanyag pohárban adja, úgy meg minek. Pedig van - néhány forintos - megoldás. 

A műanyag poharat a forró kávé miatt nem lehet megfogni, több dohányboltban ráadásul olyan a pohár, hogy a forró kávétól eldeformálódik. 

"Két pohárban kérem szépen a kávét, mert egy pohárban, képtelenség elvinni" - mondta a Buksza a minap cigivásárláskor.

"Az nekünk is pénzbe kerül" - jött a válasz.

"Akkor kifizetem" - ment a Buksza válasza.

"Oké, de az egy teljes kávé ára, mert el kell számolnom a főnöknek darabra a poharakkal" - mondta a boltos, ezzel pedig kútba esett az üzlet.

Néhány forintos kérdés papírpohár vs. műanyag

Pedig van megoldás, mégpedig a papírpohár, jó pár dohányboltban azt adnak. Amikor a papírpoharas megoldást felvetettük a műanyag poharas trafikokban, arra rendre az volt a válasz, hogy drágább. 

Rövid - nem teljes körű - netes böngészés alapján kiderült, hogy valóban drágább a papírpohár. A műanyag pohár darabja ugyanis 3-5 forint, a papírpoháré 7-10. Ezt a különbséget a Buksza szerint azonban még érvényesíteni lehetne az árban, főleg akkor, ha több kávét tudnának így eladni. 

Addig pedig ott kell kávézni, ahol már a papírpohárban adják a kávét. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Korábbi Buksza-posztok: 

Átverés a benzinkúton? Van megoldás

Hogyan kerüljük el a büntetést?

Melyik a világ legeredményesebb filmje? 

Tényleg beteg? Kérjen vissza 289 ezer forintot a NAV-tól!

Mi kell a kutyának?