Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adósságrendezés a dohányboltokban

 Jöhetnek a rágók, buszjegyek a trafikokba. 

A dohányboltok indulása után kiderült, hogy a szabályok nem engedik a rágógumi-árusítást, pedig a dohányzók egy része igényt tartana rá. (Erről itt írt a Buksza.) Úgy fest, ez másnak is feltűnt, egy hétfőn benyújtott törvénymódosítás megnyitja az utat a rágók előtt. 

Fotó: Mudra László/Origo

A Seszták Miklós fejlesztési miniszter által benyújtott javaslat szerint a jövőben rágógumik, mentolos cukorkák mellett buszjegyeket is lehet majd árulni, emelett a mobiltelefon-feltöltés is megengedett lesz. 

 

0 Tovább

Megégetnek a dohányboltok

A dohányboltok többsége - legalábbis ahol a Buksza megfordul - árul kávét. A többség azonban műanyag pohárban adja, úgy meg minek. Pedig van - néhány forintos - megoldás.

A műanyag poharat a forró kávé miatt nem lehet megfogni, több dohányboltban ráadásul olyan a pohár, hogy a forró kávétól eldeformálódik.

"Két pohárban kérem szépen a kávét, mert egy pohárban, képtelenség elvinni" - mondta a Buksza a minap cigivásárláskor.

"Az nekünk is pénzbe kerül" - jött a válasz.

"Akkor kifizetem" - ment a Buksza válasza.

"Oké, de az egy teljes kávé ára, mert el kell számolnom a főnöknek darabra a poharakkal" - mondta a boltos, ezzel pedig kútba esett az üzlet.

0 Tovább

Mi hiányzik a dohányboltokból?

A dohányosok egy része szeret rágózni közben/előtte/utána. Több dohányboltban is kerestem rágót, de azt mondták a boltosok, nem árulhatnak.

Kérdés a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján: "A dohánytermékek és a szerencsejátékkal kapcsolatos szolgáltatásokon kívül milyen termékek árulhatók még a "trafikban" (pl: újság, rágó, édesség, üdítő, alkohol?), és milyen egyéb szolgáltatások végezhetők?"

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek