Az egyik tönkreverte a másikat.

 
A szokásos fürdőszobai törmelékek (arcszőrzet, haj, szappanmaradék stb.) részlegesen eltömíthetik a lefolyót, ezáltal a víz egyre lassabban folyik el. Ez majdnem minden háztartásban előfordulhat, a Bukszánál a hétvégén jött el egy újabb lefolyótisztítás ideje.

Az egyik drogérialánc üzletében nem volt kapható az a termék - Vix Active granulátum - amellyel már korábban simán kitisztitottuk a lefolyót.

 

Az egyik

Ezért az egyik, a tévéreklámokban rendszeresen előforduló márka, a Mr. Muscle granulátumos termékével próbálkoztunk. Lényegében hazsnálhataltan volt. A kezelés után épp csak rosszabb nem lett a helyzet, a víz ugyanúgy csigalassúsággal tűnt el, mint a művelet előtt.

A másik

Egy nappal később ezért az egyébként a Mr. Muscle-hoz hasonló árban (500 gramm 800 forint) kapható Vix Active-ot vettük meg, amely már korábban is bevált. Ahogy most is. A használati utasításban írják mindkettőnél, hogy a lefolyószifon felmelegedik a dzsuva a beleöntött portól. Míg a Mr. Muscle-től csak langyos lett a szifon, a Vix rendesen felforrósította azt.

A kispados

A biztonság kedvéért volt még egy versenyző, a szintén 800 forint körüli összegért árult Domestos zseléje, de ezt most nem használtuk, mivel pénzkidobás lett volna a megjavult lefolyóba önteni. A következő alkalommal ez a termék méri össze erejét a mostani győztessel.

Eredményhirdetés

Egy szó, mint száz, a Bukszának a Vix jött be. Nem egyszerűen jobb volt, hanem megcsinálta, amit kell, míg a másik nem. (A lefolyótisztító-granulátumok veszélyes anyagok, nem lehet akármilyen anyagoknál használni - például réz - és a műveletnél is óvatosan kell eljárni, a hő- és gázfejlődés miatt. Használat előtt el kell olvasni a flakonon lévő utasításokat, és azokat be kell tartani!)