A Józsefvárosi Önkormányzat rendet teremt a Népszínház utcában. A terv szerint külön rendőrt kap az utca, és a szemétszedésre is lesz külön brigád - de csak októberig. 

"A Népszínház utcában -a Blaha Lujza tértő| a Teleki térig- és közvetlen környezetében lakóktól több panasz, bejelentés érkezett arról, hogy a késő délutáni, illetve esti időszakban egyre gyakoribb a deviáns viselkedésű személyek megjelenése közterületeken, akik miatt az utcában és közvetlen környezetében lakók pihenése nem biztosított" - derül ki a Józsefvárosi Önkormányzat friss előterjesztéséből, amely a Népszínház utca és a környéken történő rendteremtést célozza.

 Népszínház utca eleje - Buksza, Csernátony Csaba

Az önkormányzat indoklásában utal a hajléktalanokra: további gondként említi ugyanis, hogy az "elsősorban hajlék nélküli személyek nagy mennyiségű kommunális szemetet dobálnak el, melyet tovább súlyosbíta az, hogy a Népszínház utcába
betorkolló utcák (Auróra' Fecske, Tolnai, Víg, és Német utcák) egyes szakaszait illemhelynek használják". 

Szélsőséges személyek

Az előterjesztés szerint a lépésben szerepet játszik az is, hogy a "szélsőségesek" megakadályozzák a megújult Teleki téri piac használatát. 

A Nagyfuvaros és Népszínház utca sarka, a fa mögött a 4-es metró megállójával - Fotó: Buksza, Csernátony Csaba

"Teleki tér, Fidó tér több százmilliós értékű felújításaival és megújulásaiva|, valamint az átadandó új Teleki téri piac megnyitásával a terület teljesen új arculatot és funkciókat kap, amelyből adódó előnyöket elsősorban a keľületi lakosok szeretnék minél nagyobb mértékben kihasználni. Ezt gátolja meg a fentiekben leírt szélsőséges magatartást tanúsító személyek jelenléte és viselkedése, mellyel szemben csak a hatóság fellépése tudja biztosítani a többségi társadalmat képviselő becsületes állampolgárok elvárásait és érdekeit" - fogalmaz az előterjesztés. Vagyis az önkormányzat a friss beruházásait is félti.

6,5 millió rendrakásra

A rendteremtés érdekében az önkormányzat május 15-től október közepéig délután 5 órától este 11-ig mindennap egy, külön erre a feladatra kijelölt rendőr túlórában felügyeli majd a környéket. Emellett - ugyaberre az időszakra - saját közterület-felügyelőt is kap az utca, valamint egy négyfős brigád minden este szedi majd a szemetet.

A szivárvány tövében kincs van - Fotó: Magda Eszter

A Népszínház utcai rendteremtés 6,5 millió forintba kerül. Ebből a utca saját rendőrének költsége 2,8 millió forint, a közterület-felügyelő pedig 1,3 millió forintból kijön. A szemétszedő csapat 1,2 millió forintot visz el, valamint egyéb költségekre további 100 ezer forint kell. (Bár az előterjesztés május 15-től indítaná a projektet, még nem fogadták el.)

Az önkormányzati választási fogásnak tűnhet, hogy csak októberig lesz saját rendőre és szemétszedő csapata az utcának, de kétségtelen tény, előfordulnak az utcában kora reggel ordítozó fura alakok, részeg vagy annak tűnő emberek, és a szemétkupacok is részei a jelenlegi utcaképnek. Kérdés, hogy a rend október után mennyire lesz tartós.

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon

Korábbi Buksza-posztok: 

Iszol te eleget?

Válj el másképp!

Használjon virtuális postai értesítőt!

Ez nagyon fog hiáynozni a nyugdíjasokna

Veszélyben az Ötöslottó trónja