A boltok csak úgy tüntethetik fel a jótállás határidejét, hogy annak lejártáig látható maradjon. Hőpapír kilőve. 

Egy, a kormány honlapján megjelent jogszabálytervezet módosítaná a jótállási szabályokat. Az előterjesztés egyik lényegesebb eleme, hogy a jövőben a boltok nemcsak papíron, hanem más formában is átadhatják a vásárlóknak a jótállási jegyet. Fontosabb azonban az a szabály, hogy a jótállási jegyen lévő információknak olvashatónak kell maradniuk legalább addig, amíg  határidő lejár. 

Forrás: Origo

Ez azért fontos pont, mert a kormány szerint egyre több bolt a jótállási jegyet a vásárlásról szóló, hőpapírra nyomtatott számlán tünteti fel. Márpedig a hőpapírt speciállis körülmények között ell tartani ahhoz, hogy később is olvasható maradjon a rajta lévő szöveg. A vásárlók azonban ritkán tartják hőpapírkompatibilis helyeken a garanciajegyeket, ha pedig nem látható a jótállásra szóló kitétel, akkor lőttek a garanciának, hiába mutogatjuk az eladónak a jegyet. 

A rendelettervezet emellett konkrétan nevesít egy csomó terméket, amelyekre kötelező jótállást vállalnia a boltoknak. A listán szerepel többek között a 10 ezer forintnál drágább pelenkázósztal, gyümölcsaszalógép, fitneszgépek, vagy azook a nemes és félnemes szőrmésbőrből készült szőrmeruházati termékek - lénygeében a bundák -, amelyek 50 ezer forintnál többe kerülnek. 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

Mely városok állnak jobban Budapestnél?

Éremmatek Szocsiban

Egyetlen foglalkozás fizet jobban a politikánál

Negatív kamattal ketyeghet a közszolgák lakáshitele

Miért pénzkidobás a lúgos víz?

Magyarország vs. Bill Gates

Cserpes vs. McDonald's: megmérkőznek a saláták