Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Biztosítják a kutyákat

Egy brit biztosítási tanácsadó cég sorba rendezte az ottani kutyabiztosítási díjakat - írja a CNBC amerikai gazdasági hírtévé online oldala. A kisebb kutyákat olcsóbban biztosítják, a nagyobbakat drágábban. Havonta 20 ezer forintnál is többe kerülhet például egy német dog.
A legolcsóbbak:

Jack Russell terrier - 8,25 font (3410 forint)/hó

Fotó: Wikipedia

Yorkshire terrier - 9,19 font (3820 forint)/hó

Fotó: Wikipedia

Border terrier - 14,97 font (6230 forint)/hó

Fotó:Wikipedia

Si-cu (Shih tzu) - 9,19-15,86 font (3820-6600 forint)/hó

Fotó: Wikipedia

Csivava - 9,19-15,86 font (3820-6600 forint/hó

Fotó:Wikipedia

0 Tovább

Szabad-e boltba kutyával menni? És kocsmába?

Az éttermekre, kocsmákra más szabályok vonatkoznak, mint az élelmiszerboltokra, és vannak a kivételes kutyák.

Több olyan bolt, köztük pékség, kisebb élelmiszerbolt van, legalábbis a Józsefvárosban és a Ferenvárosban, ahová beengedik a kutyával érkező vásárlókat, sokakat ez zavar, ami rendben is van, a kutya ugyanis nem élelmiszerboltba való. Persze a boltok többségébe nem engedik be őket, és a kutyatiltást jelzik is a bejáratnál matricával. (A kutyákat kint lehet hagyni, de sok gazda fél, hogy ellopják a kutyáját.)

A Buksza kutyás honlapokon azonban olvasott olyan hozzászólásokat, cikkeket, amelyek szerint lehet menni a kutyával a boltokba.

Fotó: Buksza

A kutya.hu két évvel ezelőtt azt írta, hogy a jogszabály nem tiltja kutyás vásárlást mondjuk akár egy élelmiszerboltban vagy bevásárlóközpontban, és az üzlettulajdonos döntésétől függ a dolog. A cikk állításai pedig több helyen elérhető, ha valaki a kutyás vásárlás szabályai után kutakodik. A bizonytalan információk miatt a Buksza utánajárt a kérdésnek.

5 Tovább

Kutyavásárt tart a rendőrség


Szolgálati kutyákat vásárolna a rendőrség: német és belga juhászkutyákra van igény. 

Kutyavásárt hirdetett szolgálati kutyák beszerzésére a rendőrség. Szinte bárki jelentkezhet, tenyésztők, magánszemélyek, szervezetek  - írta hétfőn a Police.hu


Fotó: Sxc.hu

A rendőrség elsősorban 10-14 hónapos német és belga juhászkutyákat vásárolna. A jelölteknek rendelkeznie mikrochippel, veszettség elleni oltással és igazoltan részt kellett venniük féreghajtáson. A rendőrség Dunakeszin tartja a vásárt minden szerdán 9-től. A pontosabb részletek itt olvashatóak

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon ! Ha véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Átírhatják a személyi igazolványról szóló szabályt

Lehet menni a cukorért

Durva különbségek meglepetésekkel

Fogamzásgátlókat vontak ki a forgalomból

Álarcos mérgek bujkálhatnak az ételeinkben

Ennyi nyugdíjas képtelen gyakran húst enni


0 Tovább

Mi kell a kutyának?

Magda Eszter - Csernátony Csaba

Póráz, nyakörv, menhelyi költség, alapkönyv a neveléshez, olcsó és méregdrága kutyakaja stb. - durván 30 ezer forint kell ahhoz, hogy kutyatartók legyünk. Akinek belefér, annak megéri.

"Egy gyakorló kutyabolond valamelyik állatmenhelyről szerzi be a kutyát, hogy segítsen a kitett , elhanyagolt jószágon" - írja "Segítség, kutyás lettem" című könyvében Csányi Vilmos, Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, akinél nehéz hitelesebb, elismertebb szakértőt idézni ebben a témában.


Első megálló az Illatos út után - Fotó: Magda Eszter

A Buksza saját példáján mutatja be, kezdetben mekkora kiadásokkal jár a kutyázás. (Ez a poszt véletlenül sem arról szól, hogy milyen sokat visznek el a kutyák, és ezért mondjuk le róluk. Pont ellenkezőleg: arról, hogy, aki kutyát szeretne, minimum mennyivel számoljon, hogy a kutyának se kelljen nélkülöznie.) Egyébként megéri.

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek