Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopassza meg az államot adókedvezményekkel!

A Buksza összeszedte a legnépszerűbb, legtöbbeket érintő adókedvezményeket, amelyekkel könnyíteni lehet a családi büdzsén. Kérje el az államtól, ami jár.

A Buksza összeállításában csak azok a - cafetérián kívüli - kedvezmények szerepelnek, amelyek egyrészt legalább 10 ezer embert érintenek, érinthetnek, másrészt nem megtakarítási célúak. Tehát nem szerepelnek benne például az ételutalványokra, az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéshez, a nyugdíj-előtakarékossági számlához vagy a nyugdíjbiztosításhoz járó kedvezmények.

Családi adókedvezmény

A családi adókedvezmény gyerekek után járó családi pótlékra jogosultaknak jár. Egy vagy két gyerek esetén gyerekenként havi 10 ezer forint, három vagy több gyereknél pedig gyerekenként 33 ezer forint a kedvezmény. A kormány tervei szerint a kedvezmény mértéke 2016-tól emelkedik: 2019-re a a kétgyerekes családoknál a gyerekenkénti havi 10 ezer forintos adókedvezmény fokozatosan 20 ezer forintra emelkedik.

Forrás: Origo

A Nemzetgazdasági Minisztérium Bukszához eljuttatott statisztikája szerint ez a családi adókedvezmény a legnépszerűbb, 2013-ban 1,1 millióan éltek vele.

0 Tovább

Negatív kamattal ketyeghet a közszolgák lakáshitele

A kormány kedvezményes lakáshitelt nyújtana a közszolgáknak. Bár a pontos részletek nem ismertek, a sajtóban emlegetett kamatmértékek feltételezésével a Buksza végzett néhány közelítő - hipotetikus - számítást a kedvezményes konstrukcióról. Ezekből kiderül, akár negatív tartományba is kerülhet a kamat.

A Népszabadság a napokban írt arról, hogy a kormány nagyon kedvezményes hitelkonstrukciót dolgoz ki a közszférában dolgozók számára. Az előkészítő munkálatok már folynak, ezt Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is megerősítette. A konstrukció az eddig megjelent - hivatalosan meg nem erősített információk szerint - várhatóan kedvező lesz.

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek