Majdnem mindent vittek. 

"Hogy a kisfiam karácsonyi ajándékait, perselyét, cipőit elvittétek az minősíthetetlen, de hogy még az utolsó k..va fogkrémre is szükség volt, akkor azt legközelebb inkább kiteszem a kapu elé" - - írta az esztergomi Szamár-hegyen élő nő a Facebookon, miután betörtek hozzá. 

Forrás: Facebook

"Kérem többé se a kerítést, se az ablakot ne tegyék tönkre, - nem érdemes már - hogy legalább a kutyáimat ne a mezőről szedegessem össze" - írja, és a posztjában figyelmezetei a környéken lakókat, hogy vigyázzanak, mert a környéken betörők garázdálkodnak. 

 

Forrás: Facebook

Bár az nem vigasz az érintettnek, a Szamár-hegynek otthon adó Komárom-Esztergom megyében egyébként a vagyon elleni bűncselekmények (ilyen például a betörés) száma viszonylag alacsony a legfrissebb elérhető - 2012-es - hivatalos KSH-adatok szerint. Abban az évben ugyanis 260 ezer ilyen bűncselekményt regisztráltak, ennek a 2 százaléka - azaz közel 6 ezer eset - volt Komárom-Esztergom megyében, ezzel pedig a legjobbak (Heves, Tolna, Békés, Nógrád, Vas) közé tartozott. Az ominózus statisztika szerint Budapesten volt a legtöbb vagyon elleni bűncselekmény, az összes eset több mint negyedét adta a főváros. (Az alábbi adatgrafikán látható a megyék listája.)

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, akkor se habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Vasárnaptól változtat a Lidl

A gatyája is rámehet a feledékenységre

Így adózik a cigi

Így néz ki az új 20 eurós

Munkanélküiség, ahogy még nem látta

Komplett falu kiadó