De nem végül nem ad. A viszonylag olcsó ikeás tükrökhöz adott eredeti ragasztó működik, a pótalkatrész a munkatárs szerint alkalmatlan a feladatra. Barkácsboltban kell venni tükröhöz ragasztót, vagy venni egy újabb szettet. 1690 forintért.

Az Ikea "Lots" néven futó csomagjában 4 darab, egyenként 30x30 centis tükör van, ezeket bárhova fel lehet tenni a falra a termékhez adott kétoldalú ragasztónégyzetekkel. A ragasztó tartós, de költözéskor, lakásfelújításkor, vagy szimpla átrendezéskor a tükrök kaphatnak új helyet. Ehhez pótragasztóra van szükség, de nem ikeásra. 

A jelenleg lakáscsinosítást végző Bukszának tizenkét ilyen tükre van, amelyeket máshova akart rakni. Ezért az Örs vezér téri egységben keresett ragasztónégyzeteket, ott kiderült, pótragasztót vásárolni nem lehet, de alkatrészként adnak a vevőszolgálaton.

 
Forrás: Buksza - Csernátony Csaba

A vevőszolgálatos munkatárs meglepetést okozott. Azt mondta: valóban van pótragasztó, de azzal nem érdemes kísérletezni, mert nem tartja meg a tükröt.

"Ez biztos? Hiszen az eredeti csomagban lévő cucc az kiváló" - kérdezte a Buksza a segítőkész munkatárstól, aki hajthatatlan maradt. "Biztos. Az eredeti csomagban lévő tényleg jó, de amit pótlásként kapunk, az közel sem olyan. Nem tartja meg, leesne a tükör, ezért nem is adnék" - mondta és hozzátette: "vegyenek barkácsboltban, azok jók". A másik megoldás egy újabb szett vásárlása 1690 forintért, amiből a ragasztó filléres tétel.

Ezt követően jött az Obiban 1290 forintért kapható 1,5 méteres, a "390 forintos" boltban pedig 390 forintért megvehető 2,5-3 méteres kétoldalú ragasztószalag. Előbbi 3 darab, utóbbi 5-6 darab tükör felerősítéséhez elég. Utóbbiak megtartják a tükröket, egyelőre. (Ha esetleg nem bírnák a terhelést, azt jelezni fogja a Buksza.)

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon! 

Korábbi Buksza-posztok: 

Ezek Budapest legdrágább kéglijei

Sokszor a kukában végzi, pedig hasznos lehet

Mely városok állnak jobban Budapestnél?

Véget vetnek a hőpapíros garanciatrükknek

Egyetlen foglalkozás fizet jobban a politikánál